Ungurii de la PPMT vor Parlament regional la Cluj și România federală

 

Vicepreşedintele PPMT, Gergely Balazs, a declarat la Cluj-Napoca, luni, într-o conferinţă de presă, că propune un parlament regional la Cluj.

 

PPMT vrea o Românie federală, o Transilvanie regională. Federalizarea înseamnă mai multe drepturi, un control mai mare asupra puterii politice. Vrem decizii instituţionale responsabile pe plan regional şi parlament regional la Cluj. Un parlament şi un guvern regional cu bugete proprii sunt mai eficiente decât conducerea coruptă de la Bucureşti. Vrem o strategie regională pentru dezvoltarea infrastructurii, astfel încât deciziile legate de construirea unei autostrăzi, de exemplu, să nu fie luate de autorităţile de la Bucureşti, ci de comunităţile locale şi regionale”, a afirmat Gergely Balazs.

 

Mai vrem şi folosirea limbii maghiare în justiţie şi poliţie în Transilvania, în funcţie de proporţionalitatea maghiarimii, iar aceasta să se reflecte şi în componenţa angajaţilor din instituţiile administraţiei publice”, a spus vicepreşedintele PPMT.

 

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania și-a anunțat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, și candidații pentru alegerile parlamentare în județul Cluj.

 

Gergely Balazs este nepotul lui Laszlo Tokes și candidează în Colegiul 2 Senat. El a mai candidat în iunie și la funcția de primar al Clujului.

 

Nepotul lui Laszlo Tokes candideaza la functia de primar al Clujului

Comentarii Facebook