Miercuri 24 Aprilie

Zumbathon caritabil organizat la Cluj. Fondurile merg la tinerii dependenți de dializă

 

Asociația pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta" si instructorii de zumba din Cluj-Napoca organizează un nou Zumbathon caritabil pentru tinerii dependenți de dializă.

 

Zumbathon - ul va avea loc sambata, 29 noiembrie 2014, începând cu ora 18.00, în spatiul pus la dispozitie de catre Transylvania College, pe aleea Baisoara nr 2 A, la International Ballroom.

 

Banii stransi vor fi utilizati de catre Asociatie pentru a le organiza tabara de iarna -"Speranta Daruieste Viata" - in timpul sarbatorilor finalului de an. 

 

Cei mai importanti instructori de zumba din inima Transilvaniei isi ofera cu aceasta ocazie timpul si priceperea pentru a le oferi participantilor 2 ore de miscare, distractie, voie buna si sanatate, toate incasarile fiind donate acestor tineri vitregiti de soarta. 

 

Ramona Damacus, unul dintre cei mai cunoscuti instructori de zumba din Romania, a reusit sa stranga in jurul acestui proiect toti tinerii instructori din Cluj, care, pentru o zi, uita de concurenta, de orgolii de ambitii si se intalnesc pentru a oferi bucurie si speranta acestor copii. Initiativa lor aduna anual un numar tot mai mare de participanti, sute de clujeni anuntandu-si deja participarea pe paginile de socializare.

 

Pentru iubitorii de zumba, in acest an, la Zumbathon vor participa doi monstri sacri ai acestui gen de sport: Mo Diakite si Alina Duma. Ei vor aduce cele mai noi miscari si ritmuri latino in acest sport care imbina muzica, ritmul si miscarea fizica. 

 

Tinerii dependenti de dializa beneficiaza pe tot parcursul anului de suport medical, financiar si psihologic din partea Asociatia pentru Solidaritate si Empatie, "Claudia Safta"- care organizeaza evenimente caritabile in incercarea de a acoperi costurile necesare acestor activitati. 

 

Sarbatorile de iarna ale acestor tineri nu ar fi posibile intr-un ambient cald si familiar - pe care majoritatea dintre noi il consideram normal - fara mobilizarea generala a celor dispusi sa daruiasca.

 

Evenimentul este, de asemenea, parte din campania de informare initiata de Primaria Cluj-Napoca in cadrul proiectului european "We love Eating! - Bucura-te de Sanatate!", tinerii cu insuficienta renala cronica fiind, in cadrul programului, grupul-tinta vulnerabil, din cauza nevoilor de alimentatie extrem de restrictive si specifice. 

Comentarii Facebook