Walter i-a cerut lui Tise bani ca sa nu plece de la U Cluj! Vezi ce i-a spus seful CJ Cluj


Finantatorul U Cluj, Florian Walter, s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si i-a cerut bani, altfel pleaca de la Universitatea Cluj.

"Ambele cluburi, atat CFR Cluj, cat si Universitatea sunt cluburi private. Exista un patron care isi asuma responsabilitatea unei echipe. Resposabilitatea noastra a fost de a finaliza aceasta arena, lucru care s-a incheiat in 2 ani. Domnul Walter vorbeste despre alte promisiuni pe care le-ar fi primit, legat de ajutorul pe care ar trebui sa il primeasca in Cluj-Napoca, vorbea despre comunitatea locala a Clujului. In detaliu nu cunosc despre ce anume voia sa spuna.

Ce pot eu sa garantez este ca voi sustine in continuare cele doua echipe. Consiliul Judetean are de dat bani in tot judetul. Noi nu avem echipe numai in Cluj-Napoca. Trebuie sa dam bani si la echipa de baschet si la echipele din Turda de handbal, echipa de volei din Dej. La toate cluburile sportive din judet. Bugetul nostru fiind de trei ori mai mic decat cel al Primariei din Cluj-Napoca", a spus Alin Tise, referindu-se la intalnirea cu Walter.

Intrebat despre afirmatia sefului Academiei de juniori a U Cluj, Ioan Marginean, care a spus ca Walter pleaca si ca discutiile cu Tise sunt pe ultima suta de metri, presedintele Consiliului Judetean Cluj a spus ca: "Nu stiu la ce s-a referit. Datoria mea este sa sustin toate cluburile. Daca asta se doreste sa se intample si sa finantam in totalitate cluburile de fotbal, eu nu am nicio problema. Se pune problema in ce masura o comunitate locala sustine financiar un club pe parcursul unui an si in ce forma.

Cred ca nemultumirea se datoreaza sumelor mici primite de U Cluj de la comunitatea locala. Din punct de vedere al infrastructurii nu are ce sa reproseze pentru ca exista conditii foarte bune. Pretul de inchiriere este cel mai mic din tara, cred ca si din lume. Nu veti gasi un stadion inchiriat la 7.500 de euro. Steaua plateste pentru tot complexul (n.red. National Arena) 24.000 de euro, iar Bucurestiul ia pentru un inel de publicitate 20.000 de euro.

Discutia cu domnul Walter s-a legat strict de posibilitatea sustinerii financiar a echipei pentru sezonul urmator. In ce masura Consiliul Judetean si Primaria pot sa intervina si sa aloce bani pentru a rezista echipa si pentru a face performanta. Am spus ca da, in limitele legii de alocare a banilor cu siguranta, indiferent cine va fi la conducerea celor doua institutii, se va implica financiar.

Sustinerea financiara trebuie sa o acordam ambelor echiope, indiferent cu ce echipa simpatiza. Si cei care tin cu U Cluj platesc impozite si cei care tin cu CFR. I-am spus domnului Walter sa astepte sa se configureze alegerile si sa astepte sa vada cine castiga si sa discute concret o posibila finantare", a mai spus Alin Tise.

Comentarii Facebook