Walter a luat țeapă și cu INSOLVENȚA. A schimbat administratorul judiciar, dar tot nu pune mâna pe banii de televizare

 

Miza scandalul de la U Cluj, pentru care Florian Walter a vrut cu tot dinadinsul să îl schimbe pe Horia Ţiril, din postura de administrator judiciar la societatea care administrează echipa de fotbal, este legată de o sumă foarte mare de bani care trebuie achitată de Liga Profesionistă de Fotbal, pentru drepturile de televizare.

 

Stiri de Cluj a aflat că, în 2012, societatea care administrează echipa Universtatea Cluj a emis patru facturi către Liga Profesionistă de Fotbal. Prima în luna ianuarie 2012, în valoare de 3,97 milioane lei. A doua, în luna iunie, în valoare de 3,03 milioane lei. A treia, în luna august, în valoare de 481.270 lei iar a patra, în luna septembrie, în sumă de 169.387 lei. 

 

Ultimele trei facturi, în valoare de totală, cu TVA, de 4,55 milioane lei, adică puţin peste un milion de euro, nu au mai ajuns la U Cluj pentru că Liga de Fotbal a refuzat să plătească pentru ca banii să nu ajungă în conturile Direcţiei de Finanţe Cluj, care a emis în cursul luii iulie 2012 o poprire pentru suma de şase milioane de lei.

 

Odată cu admiterea reoganizării judiciare, Direcţia de Finanţe Cluj a pierdut orice drept asupra banilor. Suma de 4,55 milioane de lei va intra în contul lui U Cluj şi va fi gestionată de noul administrator judiciar Marieta Anastasescu. 

 

Ceea ce nu ştie Walter este faptul că nu va putea să pună mâna pe milionul de euro. Noul lichidator judiciar, Marieta Anastasescu nu va putea plăti din aceşti bani decât cheltuielile curente, salarii şi diferitele cheltuieli ale echipei şi ale societăţii. După o anumită perioadă, Anastasescu este obligată de lege să întocmească un plan de reorganizare judiciară în care se va prezenta şi modul în care vor fi distribuite sumele. 

 

Lista cu toți CREDITORII U Cluj. Cât are Walter de recuperat. Datoriile totale sunt de 29 de milioane de lei

 

Cei care au întâietate sunt salariaţii, între care şi jucătorii, care au de primit salarii restante şi salariile curente. Apoi, Direcţia de Finanţe, apoi creditorii indispensabili, fără de care activitatea societăţii nu se poate desfăşura, adică societatea care administrează Cluj Arena şi Scutul Negreu. 

 

Acţionarii, sunt abia pe ultimul loc în acest toăp, deci Walter poate să primească doar firimiturile, dacă şi acestea vor mai rămâne.

 

Horia Țiril dat afară de la U Cluj! Walter vrea să pună mâna pe milionul de la LIGĂ

Comentarii Facebook