Vlad Moldoveanu, U-BT: Aștept să văd Sala Polivalentă plină!

 

Vlad Moldoveanu, supranumit de fanii din SUA ”Vlad the Impaler”, a vorbit într-un amplu interviu acordat u-bt.ro despre așteptările pe care le are de la noul sezon. 

 

Căpitanul echipei naționale de seniori a României, un jucător cu ani buni de experiență la cel mai înalt nivel al baschetului european, Vlad Moldoveanu, a spus că se așteaptă ca Sala Polivalentă să fie plină la fiecare meci. 

 

Rep.: Ai efectuat deja o serie de antrenamente în Sala Polivalentă și câteva jocuri amicale ale naționalei. Având în vedere că Polivalenta va găzdui o grupă a EuroBasket 2017, cum ți se pare noua ta casă?

 

Vlad Moldoveanu: Este o sală superbă, în care ai toate condițiile necesare performanței și abia aștept să văd Sala Polivalentă plină!

 

Rep.: Ne mândrim cu cea mai mare medie de spectatori în campionat în ultimii ani, sezonul trecut am fost foarte aproape să umplem toate cele peste 7.000 de locuri ale Polivalentei. Ce le transmiți fanilor?

 

Vlad Moldoveanu: Îmi doresc să jucăm cu casa închisă meci de meci și îmi doresc să simt la fiecare meci cum vibrează parchetul de la zgomotul produs de fani. Și acum îmi amintesc cele câteva ori când am văzut meciurile lui ”U” cu casa închisă în sala ”Horia Demian”. O atmosferă superbă creată de fanii și galeria celor de la ”U”!

 

Rep.: Ești unul dintre promotorii baschetului românesc, care nu poate crește fără antrenori de juniori și juniori valoroși. Avem una dintre cele mai performante școli de baschet din România, avem câteva sute de copii care visează să ajungă ca tine și care muncesc zilnic pentru asta. Ai un mesaj pentru ei?

 

Vlad Moldoveanu: Sunt la curent cu ce se întâmplă la juniori, deoarece am doi verișori care sunt angrenați în competițiile destinate juniorilor și, atunci, tot timpul aud de ce se întâmplă acolo. Ideea ar fi un simplă, dar greu de aplicat. Să nu se compare cu nimeni altcineva decât cu ei înșiși. Fiecare este în concurență cu el însuși și fiecare trebuie să muncească pentru a deveni cea mai bună versiune a sa!

 

Rep.: Ai fost coleg de vestiar cu Mihai Silvășan mulți ani la echipa națională, cum vezi colaborarea cu el ca antrenor principal?

 

Vlad Moldoveanu: Cred că vom avea o colaborare foarte bună. Este un om deschis, care cunoaște mult baschet. Se implică mult și știu că iubește acest sport.

 

Rep.: Ai o persoană foarte importantă în luarea deciziilor ce privesc cariera ta, și anume antrenorul de pregatire psihică, un lucru rar sau deloc prezent în Liga Națională. Ce este și ce face pentru tine acest antrenor?

 

Vlad Moldoveanu: Eu lucrez cu Brian Levenson deja de trei ani de zile. Este un antrenor care mă ajută să mă pregătesc psihic. Pregătirea psihică este foarte importantă și, din punctul meu de vedere, este mai importantă chiar decât cea fizică de multe ori. Pentru a trece praguri fizice, mai întâi trebuie să le treci psihic. Mă înțeleg extrem de bine cu el și ne întâlnim săptămânal pe Skype. Acolo ori facem diferite exerciții (de vizualizare, respirație, concentrare ș.a.m.d.) sau, dacă este ceva anume despre care eu vreau să vorbesc, atunci discutam despre acel subiect și mă ajută să rezolv problema ivită.

 

Citește AICI tot interviul.

Comentarii Facebook