VIDEO - Motociclistul care i-a tras frâna unui rival la peste 200 km la oră: Nu am fost om. E mizerabil

 

Pilotul italian, Romano Fenati, a fost dat afară de echipa sa după ce a tras frâna de mână a rivalului Stefano Manzi în turul al şaptelea al cursei de la clasa Moto2.

 

Bikerul a vorbit acum despre gestul său: ”Vreau să-mi cer scuze întregii lumi a sportului. În această dimineaţă, cu mintea limpede, îmi doream ca toată această situaţie să fie doar un vis urât. Am privit în urmă la acele momente şi îmi dau seama că am făcut un gest mizerabil! Eu nu sunt genul acesta de om. Un bărbat adevărat ar fi continuat cursa şi nu ar fi răspuns la nicio provocare. Criticile pe care le-am primit sunt corecte şi înţeleg indignarea apărută în ceea ce priveşte comportamentul meu”, a precizat Fenati într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

 

Vreau să le cer scuze tuturor celor care au crezut în mine şi celor care s-au simţit răniţi de acţiunile mele. A ieşit la suprafaţă o imagine oribilă a mea. Eu nu sunt aşa şi cei care mă cunosc cu adevărat ştiu asta. În toată cariera mea am fost un pilot cuminte. Sezonul trecut am fost unul din puţinii care nu a primit nicio penalizare. Nu am pus niciodată viaţa unui alt pilot în pericol, ba din contră. Am fost mereu conştient că există piloţi cu un stil ciudat şi periculos pe pistă”, a adăugat pilotul.

 

Este însă adevărat, din păcate, că am un caracter impulsiv. Intenţia mea nu a fost însă să-i fac rău, ci doar să-l fac să înţeleagă că modul în care s-a comportat a fost unul periculos pentru mine şi eu aş putea face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut el. Nu vreau să-mi justific gestul, pentru că un asemenea lucru nu se poate justicia. Vreau doar să-mi cer iertare tuturor. Acum am timp să mă gândesc la tot ce s-a întâmplat şi să-mi limpezesc gândurile”, a completat motociclistul.

 

Scena incredibilă s-a petrecut în timpul turului al şaptelea al Marelui Premiu de la Misano, San Marino. Atunci Romano Fenati, 22 de ani, într-un moment de nebunie a încercat să apese frâna rivalului său, Stefano Manzi, când ambii rulau cu peste 200km/h. Manzi nu s-a pierdut cu firea și a păstrat controlul motocicletei, dar Fenati nu a fost iertat.

 

Fenati a mai avut astfel de ieșiri. În 2015, când concura la Moto3, a fost penalizat pentru că l-a lovit cu piciorul pe finlandezul Niklas Ajo, în timpul turului de încălzire, notează Mediafax.

Comentarii Facebook