Miercuri 24 Aprilie

VICTORIE pentru naționala de Rugby a României pe Cluj Arena! ”Stejarii” au învins Rusia și continuă drumul spre mondiale



Nationala de rugby a Romaniei a reușit să învingă reprezentativa Rusiei, sâmbără, pe Cluj Arena, continuând astfel campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019.

Stejarii au reușit să își învingă adversarii cu scorul 25-15 (10-8). Meciul disputat la Cluj a contat si pentru etapa a treia a Rugby Europe Championship.

Jucătorii noștri au punctat printr-un eseu de penalizare si incercarile lui Stephen Shennan, Paula Kinikinilau si Eugen Capatana si o penalitate transformata de Valetin Calafeteanu.

In celelalte doua partide din competitie, Georgia a invins Spania cu 23-10, in timp ce Germania a trecut de Belgia cu 69-15.

In urmatoarea etapa a Rugby Europe Championship, Romania va intalni pe 10 martie, ora 13:00, la Buzau, Belgia.

Este o victorie importanta, inca un pas facut in calificarea spre Cupa Mondiala din Japonia. Sunt nemultumit pentru ca am avut multe optiuni de joc si puteam sa jucam mult mai bine. Este inacceptabil sa stai atat de mult in terenul de 22, sa controlezi jocul si sa nu marchezi, sa nu pui puncte pe tabela. Cel mai important lucru pana la urma in rugby este sa castigi si cred ca noi am castigat convigator, m-am uitat la statistici si am avut posesia probabil cu 50% mai mult decat adversarii nostri. Este o victorie importanta care vine dupa esecul cu Spania, moralul echipei fiind inca afectat. Mai sunt meciuri de jucat in competitie, Spania trebuie sa castige ambele partide pe care le are de disputat pentru a se califica direct, insa sportul este destul de ciudat, totul este posibil, se pot intampla multe. Indiferent de rezultatele acestei competitii, noi suntem pregatiti pentru calea mai lunga de calificare, de acel baraj cu Portugalia in aprilie si dubla mansa cu Samoa in iunie. Important este ca incet, incet jucatorii sa isi recapete increderea in ei sis a fim concentarti pe fiecare pas pe care il avem de parcurs”, a declarat antrenorul României, Lynn Howells.

Comentarii Facebook