Miercuri 24 Aprilie

Victorie la baschet pentru U Banca Transilvania. E prima victorie din semifinala cu CSU Oradea

 

U Banca Transilvania a reușit să câștige primul meci din semifinala cu CSM CSU Oradea, după o partidă grea în care oaspeții au condus mult timp jocul.

 

U-Banca Transilvania a început foarte slab meciul, cu acțiuni de atac parcă lungite prea mult și finalizate imprecis. De cealaltă parte, Oradea s-a prezentat la Cluj plină de energie, cu un Zeno foarte productiv în atac.

 

Sfertul secund a fost un adevărat regal al tehnicienilor, cei doi antrenori schimbând registrul tactic în permanență. Primul care a mutat a fost Mihai Silvășan, care a pus o apărare zonă în fața atacului orădean. Schimbarea a provocat multe mingi pierdute pentru oaspeți, care au început să aibă probleme cu faulturile în încercarea de a bloca tranziția ofensivă. Time-out-ul din minutul trei al sfertului a repus lucrurile în ordine pentru CSM CSU Oradea, care a reușit, printr-un Andrei Mandache foarte inspirat de după semicerc, să se distanțeze din nou la zece puncte, însă Maksym Pustozvonov nu a fost de acord cu direcția în care curgea meciul, strângând din nou scorul cu două reușite de la distanță, relatează u-bt.ro.

 

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA

 

 

În prima repriză, Oradea a dominat copios la capitolul recuperări (23, față de 14 ale echipei noastre), diferență dată mai ales de cele defensive (16-8), situație favorizată și de de imprecizia în aruncările din semicerc ale elevilor lui Mihai Silvășan (10 înscrise din 25 de încercări). Situația a fost echilibrată de intercepțiile reușite de U-Banca Transilvania, 6 la număr, față de doar două ale oaspeților.

 

Revenirea de la vestiare a adus mai multă energie în jocul ambelor echipe, însă tot Oradea a fost cea care a avut inițiativa. Chiar dacă băieții noștri au strâns din nou scorul la o singură posesie în a doua parte a sfertului, oaspeții au găsit ușor drumul spre coș, iar dominația sub panou a continuat, astfel că CSM a avut în dese rânduri a doua șansă la aruncări.

 

La intrarea în sfertul patru, diferența era de zece puncte în favoarea CSM CSU Oradea. Se profila un început cu stângul în semifinale pentru băieții noștri, însă un run scurt de 10-0, la care au contribuit Rasic, Moldoveanu și Barro, au resetat meciul pe alte cote. Time-out-ul cerut de bihoreni nu a schimbat nimic, scorul ajungând, de la 57-67 înaintea sfertului patru la 77-69 cu patru minute rămase de joc! Până la final, Oradea a mai înscris doar patru puncte, insuficiente pentru a pune în pericol victoria obținută, așadar, de U-Banca Transilvania în ultimele zece minute de joc!

 

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a lăudat publicul din Sala Sporturilor ”Horia Demian”. ”Trebuie să analizăm meciul, să vedem ce s-a întâmplat! Mă bucur că am reușit să învingem, asta este cel mai important, mă bucur că am avut sala plină și ne-a susținut când aveam nevoie mai mare, le mulțumim suporterilor și îi așteptăm și joi! Am început greu meciul, presiunea a fost pe umerii noștri, nu e ușor să joci din postura de favorită într-un meci de semifinală. Îi felicit pe băieți pentru că nu am cedat nicio secundă, tot timpul am crezut că putem câștiga și până la urmă am reușit. Cred că apărarea a făcut diferența până la final, Oradea a înscris doar 27 de puncte în a doua repriză, față de 46 în prima. Aici trebuie să luptăm, să începem mai tare din punct de vedere defensiv în următoarele meciuri”, a mai spus Sălvășan.

 

Meciul 2 se dispută tot în Sala Sporturilor ”Horia Demian” joi, 4 mai, cu începere de la ora 19.00.

Comentarii Facebook