Universitatea Tehnica ii da afara din Bazinul Olimpic pe poloistii clujeni! Chiria s-a dublat EXCLUSIV

 

Sectiile de inot si polo ale Clubului Sportiv Scolar (CSS) Viitorul si CSM Cluj (Clubul Sportiv Muncipal) nu vor mai putea sa isi faca antrenamentele in Bazinul Olimpic de langa Sala Sporturilor, care este in administrarea Universitatii Tehnice din Cluj (UTCN). Chiria s-a dublat.

 

Universitatea Tehnica vrea sa le impuna sportivilor, de la 1 decembrie o chirie fabuloasa, de 1.500 de lei pe zi, pentru a-si putea efectua antrenamentele. Pana in acest moment, CSS Viitorul si CSM Cluj plateau in total pe luna 7.000 de lei (4000 lei CSS si 3000 de lei CSM, dar dupa 1 decembrie ar urma sa plateasca peste 30.000 de lei lunar.

 

Sportivii de la CSS Viitorul si CSM Cluj efectueaza in acest moment antrenamente zilnice intre orele 15.00 si 16.00, la Bazinul Olimpic, in baza unei conventii incheiate in momentul in care Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) a preluat bazinul de la Inspectoratul Scolar. Prin acesta se prevede ca, dupa ce va intra in administrarea bazinului, UTCN va oferi facilitati de folosire celor de la CSS Viitorul.

Conventia intre cele doua parti dateaza din perioada in care administrarea bazinului acoperit, care apartine Ministerului Educatiei, a trecut de la CSS Viitorul la Universitatea Tehnica.



"Ca sa-si acopere pierderile, care nu sunt cauzate de noi, ne cer sa platim de la 1 decembrie o chirie de 1.500 de lei pe zi. Nu ne permitem sa platim suma asta si vor ramane 250 de sportivi pe dinafara", a declarat Alin Giurgiu, presedintele CSS Viitorul.

 

Acesta a mai spus ca, in acest moment, nu ar avea unde sa ii mute pe sportivi, bazinul olimpic fiind "casa" lor de zeci de ani. De asemenea, echipa de polo a Clubului Sportiv Scolar CSS Viitorul are in componeta doi sportivi care au fost convocati la echipa nationala de polo a Romaniei under 19, Alexa Cataniciu si Michael Sibisan, care dupa 1 decembrie nu vor mai avea unde sa se antreneze.

 

Reprezentantii Universitatii Tehnice din Cluj au fost contactati si au spus initial ca vor da un raspuns intr-o jumatate de ora. Ulterior, au declarat ca raspunsul il vor formula numai in cursul zilei de luni, 28 noiembrie.

Vasile Ielciu

 

Citeste mai jos conventia dintre UTCN si CSS Viitorul privind transferul bazinului olimpic.

 

Comentarii Facebook