Un clujean a stabilit un record european la aruncarea suliței la Dubai - FOTO

 

Doi sportivi din Cluj au reușit rezultate excelente la competiția internațională paralimpică de atletism Fazaa, din Dubai, din perioada 22 - 26 martie 2013.

 

Baraian Ciprian (17 ani) s-a calificat pentru Campionatele Mondiale din Franța 2013 la aruncarea suliței, cu cel mai bun rezultat personal, 35,58 metri, și de asemenea, un nou record european.

 

Ciorap Abel (15 ani) a participat la proba de 800 metri și a făcut o figură superbă, câștigând medalia de bronz.

 

La competiția de la Fazaa au participat 460 de sportivi din 32 de țări. Baraian Ciprian (17 ani) și Ciorap Abel (15 ani) sunt ambii de la CCSH Lamont, Cluj, fiind la prima lor participare la o competiție internațională. Cei doi au reprezentat România și sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv Cluj, antrenorul lor fiind Adrian Tămaș.

 

În prima zi, Ciprian a participat la proba de 100 metri și a ocupat locul 4. În cea de-a doua zi, au avut probe cei doi sportivi: Abel a ocupat locul 5 la proba de 1500 de metri, iar Ciprian a obținut locul 7 la aruncarea greutății. Cea de-a 3-a zi i-a adus lui Ciprian calificarea pentru Campionatele Mondiale din Franța 2013 la aruncarea suliței, cu cel mai bun rezultat personal, 35,58 metri, și de asemenea, un nou record european. 

 

În ultima zi, Abel a participat la proba de 800 metri și a făcut o figură superbă câștigând medalia de bronz, concurând cu doi sportivi ruși de top si alti sportivi cu peste 10 ani mai în vârstă decât el. 

Comentarii Facebook