Sport

UBB și U Cluj au încheiat un parteneriat. Se va lucra la psihicul sportivilor

   

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Institutul Internațional de Coaching, și FC Universitatea Cluj au încheiat un parteneriat pentru 2018.

 

Protocolul denumit ”PSI-U: Program de coaching psihologic pentru fotbaliști profesioniști” vizează ”optimizarea abilităților de natură psihologică ale sportivilor membri ai echipei U Cluj, cu scopul de a le crește performanța individuală și de a eficientiza performanța echipei, alături de creşterea calității mediului organizațional şi a satisfacției profesionale”.

 

Parteneriatul va consta în oferirea, de către specialiștii Institutului Internațional de Coaching al UBB, a unor sesiuni de evaluare și intervenţie psihologică - ședințe de coaching psihologic individual și de grup -, precum și intervenţii de tip coaching psihologic în situații de criză/presiune.

 

Am reușit să depășim etapa critică a Ligii a 4-a, etapă în care am luat-o, practic, de la zero, iar acum U Cluj este în poziția de lider al Ligii a 3-a, fiind, în acest moment, principala favorită la promovare. Suntem însă pe deplin conștienți că drumul nostru spre Liga 1, acolo unde este locul Universității Cluj, va fi din ce în ce mai greu, astfel încât încercăm să le oferim jucătorilor și antrenorilor tot sprijinul și toate condițiile necesare pentru a face cu adevărat performanță”, afirmă vicepreședintele FC Universitatea Cluj, Cosmin Irimieș.

 

Prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, prof. univ. dr. Daniel David, declară că ”UBB se proiectează ca o universitate ”world-class”, cu impact academic şi comunitar internaţional. Dar, ca parte a comunităţii clujene, UBB are o responsabilitate principală faţă de aceasta. În acest sens, activităţile academice de educaţie şi cercetare performante din UBB trebuie să se exprime şi în servicii inovative şi/sau antreprenoriale către comunitatea clujeană, transilvană şi românească. Proiectul ”PSI-U: Program de coaching psihologic pentru fotbaliști profesioniști” se înscrie în acest angajament comunitar al UBB, U Cluj fiind una dintre emblemele clujene! Ca o notă personală, văd acest program nu doar concentrat pe obţinerea performanţei de dragul performanţei, ci, parafrazând şi construind pe una dintre devizele celebre ale U Cluj, formulată de rectorul clujean Iuliu Haţieganu (“…Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu specula, ci jertfa…”), aş spune că scopul unui astfel de program este performanţa obţinută cu planificare raţională şi motivaţie adecvată, care să devină apoi model cu funcţie educaţională/formativă. 

 

Într-o astfel de logică,  eşecul, la rândul lui, trebuie să devină motiv de reflecţie, dezvoltare personală şi motivaţie pentru îmbunătăţirea performanţei, nu de demotivare/abandon şi frustrare. Altfel spus, performanţa se face prin oameni şi pentru oameni, cu caractere armonioase şi oameni raţionali şi fericiţi/optimişti, pentru care, într-o logică academică (logica U!), contează nu doar destinaţia/obiectivul, ci şi drumul/mijlocul şi chiar procesul de a atinge obiectivul.”  

 

Institutul Internațional de Coaching este un furnizor de servicii de coaching la nivel internațional, utilizând cele mai avansate proceduri psihologice validate ştiințific şi imersate tehnologic (ex. realitate virtuală), afiliat Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Institutul Internațional de Coaching este, de asemenea, conectat la organisme profesionale la nivel mondial, cum este Asociația Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental.

3-1-2018, 13:16
60 vizualizări
2 comentarii
justice4-1-2018, 9:59
Acum m-am linistit ! Sunt convins ca nu mai este posibil sa ratam obiective, CI ESTE SIGUR ca le vom rata !
Gica4-1-2018, 6:55
Ma gozerilor de ce tot scoateti someri pe banda doar sa aveti voi si rudele voastre salarii la stat la ubb ??? La U CLuj cine p*** va va da salarii ca amaratii aia nu au nici pentru jucatori , coachingul este o gluma proasta la cluj

Cele mai citite ştiri din Sport

475 vizualizări
13-8-2018, 21:16
Ilie Năstase, despre Serena: Dacă cineva e gras, e gras» Vezi tot
199 vizualizări
16-8-2018, 15:32
U Cluj va transfera un nume greu. Sabău: ”E între primii 4-5 din ţară, pe postul său”» Vezi tot
187 vizualizări
13-8-2018, 21:08
Răspunsul SMART al Simonei, atunci când a fost întrebată ce le-a zis românilor care au scandat ”M...PSD!”» Vezi tot
165 vizualizări
15-8-2018, 12:03
Lotul U-BT se va reuni la Sala Polivalentă» Vezi tot
45 vizualizări
13-8-2018, 10:54
Mesajul dur al Simonei Halep pentru fanii care au scandat mesaje anti PSD la meciurile ei» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?