U Mobitelco BT Cluj: Declarații înainte de meciul din Cupa Romaniei cu Dinamo București

 

Antrenorul U Mobitelco BT Cluj, Niksa Bavcevic, a declarat că are unele emoții înainte de debutul echipei în Cupa României. 

 

Am avut o perioada cu multe probleme la inceputul pregatirii. Jucatorii de la lotul national au venit intr-o forma foarte slaba, au avut multe jocuri, au calatorit mult. Mihai Silvasan s-a antrenat doar de 3-4 ori cu noi. Sper ca va fi pregatit pentru primul meci din Cupa Romaniei. De asemenea, avem accidentarile de durata ale lui Morris, Steve Ross si Paul Chetreanu. Ieri am facut o noua modificare in lot, a venit Ivan Todorovic in locul lui John Ofoegbu, care a plecat in Turcia. Sunt multumit de ce lot avem, insa nu si de  jocul de echipa. Nu putem vorbi inca de omogenitate, trebuie sa mai lucram la integrarea jucatorilor. Sunt convins ca nu va fi usor in Cupa Romaniei. Avem individualitati in lot care trebuie transformate in joc colectiv, iar ca sa avem succes trebuie sa avem un bun joc de echipa. "U" Mobitelco este un club de top in baschetul romanesc si, in ciuda problemelor pe care le-am avut pana acum, nu avem scuze daca pierdem. Nu avem ca obiectiv Cupa Romaniei, dar vom face tot posibilul sa ne calificam in turul urmator al acestei competitii. Pentru noi, este foarte important sa ajungem cat mai departe, atat in Cupa Romaniei, cat si in campionat. Dupa cum se stie, am integrat in acest sezon 5-6 jucatori tineri, de 15 pana la 18 ani. Pentru ei a fost foarte greu sa treaca de la jocul si pregatirea de la juniori la seniori. Trebuie sa avem rabdare cu ei. Acesta este politica clubului si vom continua. Am vazut in perioada de pregatire multe echipe din campionatul romanesc si pot sa spun ca, fata de acum doi ani cand am fost la Steaua, vom avea un campionat foarte puternic, cred ca va fi cel mai puternic campionat din istoria baschetului romanesc. Acum doi ani, Miercurea Ciuc era o echipa usor de batut, iar acum am avut mult de transpirat pentru a castiga cele doua amicale. De asemenea, au invins in pregatiri pe BC Mures. Sunt multe echipe puternice in campionat. Am vazut ce jucatori au venit in Romania si pot spune ca liga din Romania este in primele 12-13 campioanate din Europa. Cred ca regula cu 6 jucatori straini poate ajuta Federatia Romana de Baschet si cluburile sa ajunga la un alt nivel”, a declarat Niksa Bavcevic. 

 

Jucătorul Mihai Silvasan a spus că venirea la lot a lui Niksa Bavcevic a dat un plus de încreder echipei. ”Este adevarat ca, dupa plecarea lui Marcel Tenter, am avut emotii in ceea ce priveste combativitatea echipei, insa, dupa venirea domnului Bavcevic, mi-am dat seama ca vom avea din nou o echipa de top. Ca individualitati, cred ca avem o echipa cum nu am mai avut de multi ani la Cluj. Jucatorii sunt receptivi, sunt baschetbalisti de echipa, care nu urmaresc neaparat sa puncteze in statistici. Sunt optimist si sunt convins ca vom reveni in fruntea baschetului romanesc si ne vom lupta acol, sus. Dupa ce ai castigat acum doi ani titlul, sigur ca nu te poti gandi doar la play-off sau la semifinala. Din punctul meu de vedere, ceea ce imi doresc este o noua finala, acum ramane sa vedem daca vom si putea. In ceea ce ma priveste, am o mica problema, o contractura la muschiul biceps femural, sper sa fiu apt de joc pentru Cupa Romaniei. Avem noroc ca incepem cu Dinamo, o echipa fara jucatori straini si, astfel, avem ocazia sa ne pregatim pentru meciurile ce vor urma. In campionat este greu ce va fi, dar, dupa parerea mea, va fi cel mai echilibrat din ultimii ani, cred ca 10 - 12 echipe se vor bate pentru play-off”.

 

CUPA ROMÂNIEI. Cu cine joacă U Mobitelco BT Cluj

Comentarii Facebook