U Cluj se vinde până miercuri! Marți se poartă discuția finală cu investitorii nemți

 

Ioan Mărginean nu a participat la Adunarea Generală a Acționarilor U Cluj, care trebuia să aibă loc, luni, 5 noiembrie, pentru că negociază vânzarea echipei. AGA a fost amânată până la finalizarea tranzacției. 

 

Luni, 5 noiembrie, Ioan Mărginean și Florian Walter au negociat cu investitorii italieni, care vor să facă la Cluj o școală de fotbal româno-africană.

 

Marți, 6 noiembrie, cei doi vor discuta cu patronii firmei DK Sportler, nemții interesați de cumpărarea echipei și care au fost în vizită la Cluj-Napoca. Volker Diergardt, unul dintre ac'ionarii firmei, va fi azi la București și va discuta cumpărarea echipei. 

 

Întâlnirea din 6 noiembrie va avea loc la ora 17.00, iar nemții de la DK Sportler speră ca atunci să fie semnate și actele de vânzare a echipei. ”Totul depinde de suma pe care o va primi domnul Walter de la ceilalți investitori aflați în luptă. Poate că acum vrea să facă mai mulți bani din acțiunile pe care le deține și va da cu piciorul afacerii pe filieră nemțească. Eu zic să s-ar face o eroare pentru că noi venim cu o mare experiență și cu un management profesionist”, a declarat o sursă din anturajul investitorilor.

 

În scrisoarea prin care a anunțat că nu va participa la AGA U Cluj, Ioan Mărginean explică ce se întâmplă în aceste zile. 

 

V-am menționant anterior eforturile pe care le depun în vederea atragerii unor noi acționari capabili și dornici de a asigura, cu profesionalism și implicare din toate punctele de vedere, continuarea activității clubului în viitor.

 

Datorită seriozității partenerilor implicați în negocieri, acestea sunt încă și la momentul de față în derulare. Azi, luni, 5.11.2012, se desfășoară la București întâlnirea finală cu unul dintre potențialii investiori, marti, 06.11.2012, vor avea loc tot la București discuțiile finale cu cel de-al doilea posibil cumpărător, urmând ca miercuri, 07.11.2012, să se încheie tranzacția finală.

 

Discuțiile preliminarii vânzării de acțiuni s-au prelungit mai mult în timp datorită următoarelor aspecte: Eu am insistat în a mă asigura de capacitatea și seriozitatea noilor acționari în asigurarea derulării optime pe viitor a activității clubului. Persoanele interesate au procedat la o analiză amănunțită a situației economice și juridice a societății, pentru a evita apariția ulterior momentului achiziționării pachetului majoritar a unor situații de genul celor care azi ne obligă să avem cel puțin 6 litigii pe rol cu unii dintre actualii acționari ai clubului (SC ONCOS SA, SC INTOP CONSTRUCTION SRL, SC CLEARLINE DEVELOPMENT & MANAGEMENT SRL, fosta SC LOMB SA)

 

În aceste condiții, când prezența mea la București este vitală pentru continuarea activității clubului, iar din partea restului acționarilor actuali nu există nicio propunere concretă privind ieșirea din impasul în care ne aflăm, ci dimpotrivă se fac demersuri contrare intereselor societății, sunt obligat să absentez de la Adunarea Generală a Acționarilor fixată pentru 05.11.2012”, a scris Ioan Mărginean, într-o scrisoare prin care își motivează absența de la AGA U Cluj.

Comentarii Facebook