U Cluj acumulează datorii, chiar dacă este în insolvență. Care este pericolul

 

Clujul de fotbal Universitatea Cluj acumulează datorii semnificative, cu toate că procedura de insolvență nu ar permite acest lucru.

 

Conform unor surse din cadrul echipei, dacă echipa nu se salvează de la retrogradare va avea probleme din punctul de vedere al finanțării, pentru că ”tot bugetul este subfinanțat. Din acest motiv U Cluj și acumulează datorii. Din tranșele pe care le-au primit din drepturile de televizare, în ianuarie, U Cluj a plătit datoriile acumulate acum 2 -3 luni. Practic, dacă se salvează, din tranșa pe iunie pentru sezonul următor ar putea plăti toate datoriile pe care echipa le-a acumulat și plata trimestrială pentru planul reorganizare. Dacă nu se salvează, echipa are o problemă de finanțare, pentru că principala sursă de finanțare sunt drepturile de televizare. Atunci, ar reveni acționarilor obligația de a finanța echipa, iar aici pot fi probleme”. 

 

Conform sursei citate, din ianuarie 2015, U Cluj a început să acumuleze noi datorii, cifrate la peste 100.000 de euro în fiecare lună. ”Riscul este ca în fiecare zi un creditor sau un jucător neplătit să ceară falimentul echipei, iar judecător să impună o dată până la care trebuie achitați banii. Dacă nu sunt plătiți, atunci echipa e în faliment”, a mai precizat sursa citată.

 

Conform planului de reorganizare, datoriile U Cluj au scăzut de la 5 milioane de euro inițial, la 2,5 milioane de euro, iar acum la 600.000 de euro. La acești bani, până la finele campionatului, ar urma să se mai cumuleze încă 400.000 de euro, pe fondul subfinanțării echipei.

 

U Cluj are șanse să se salveze de la retrogradare și ar urma ca din sezonul următor să primească mai mulți bani din drepturile de televizare. ”În acest campionat, U Cluj a încasat din drepturile de televizare 1,2 milioane de euro plus TVA, dar din campionatul următor ar urma să primească cu 400.000 de euro în plus, pentru că nu vor mai fi 18 echipe, ci 14. Cu acești bani, U Cluj ar putea să se salveze și într-un an și jumătate chiar să spere să iasă din insolvență”, a mai precizat sursa noastră.

 

Dacă echipa nu se salzează de la retrogradare, este foarte probabil ca Florian Walter să abandoneze echipa. 

 

În prezent, numele ”U Cluj” este folosit de Walter, dar Primăria Cluj-Napoca, deținătoarea acestui brand, îl poate retrage cu 30 de zile înainte de finalul campionarului, astfel că palmeresul și numele U Cluj nu este în niciun pericol.

Comentarii Facebook