U Banca Transilvania a câștigat Cupa României la baschet - VIDEO

 

U Banca Transilvania domină campionatul și acum a câștigat și Cupa României.

 

Clujenii au învins CSM CSU Oradea, scor 64-61, și a câștigat Cupa României pentru a treia oară consecutiv.

 

În ultimii 3 ani, cele două echipe s-au întâlnit de două ori în finală, ultima dată în 2016, când BT a câștigat Cupa României chiar la Oradea. 

 

Meciul de acum a fost strâns, dar clujenii s-au impus, scor 61-64 (23-25, 11-12, 19-14, 8-13).

 

Antrenorul U Banca Transilvania, Mihai Silvășan, a declarat că meciul a fost tensionat. ”Oricare echipă putea câștiga, a fost un meci de o combativitate ieșită din comun, ambele echipe și-au dorit enorm victoria, s-a văzut! Totul a fost decis de apărări, de o intervenție sau alta în apărare, scorul a fost mic, minute bune în sfertul al patrulea nu a reușit nimeni să înscrie. În astfel de jocuri, cine reușește să stea mai tare din punct de vedere mental, să fie mai echilibrat, reușește să câștige. Evident, am avut șansa noastră cu coșul în ultima secundă a atacului al lui Lasan, un coș foarte important, au avut și ei un șut pe care l-au ratat... Acesta este sportul și mă bucur că am ieșit noi învingători!

 

Am început foarte tare meciul, când am început să fac unele schimbări nu am mai avut aceași intensitate și s-a văzut, ei au replicat cu o apărare foarte agresivă, au dat niște coșuri foarte ușoare, au revenit în meci. Nu mă așteptam să câștigăm la 30 de puncte, e imposibil cu o echipă ca Oradea să cedeze și să te lase să te desprinzi. S-au luptat, ne-am luptat și noi și până la urmă cred eu că a fost un meci de luptă, care s-a câștigat în ultimele secunde. Am dorit pe final să marcăm ambele aruncări, mai erau 2,9 secunde de joc, aveam trei puncte avantaj fără time-out pentru echipa adversă, era greu de crezut că se putea înscrie și, chiar dacă se înscria, era egal și mergeam în prelungiri. Sigur, Watson putea să rateze una dintre libere, nu este robot, însă nu i-am spus să rateze. Nu ne-am gândit la oboseală, cum am spus și ieri, după meciul cu Timișoara, nu mai contează ce a fost, cât de obosiți suntem, avem datoria ca 40 de minute să dăm totul pe teren, o echipă de învingători asta face, când joacă cu trofeul pe masă se sacrifică și găsește resurse nebănuite ca să lupte și ca să învingă. Mă bucur că am fost noi aceia în seara asta!”, a încheiat Silvășan.

 


Comentarii Facebook