U Banca Transilvania a câștigat categoric cu BC Mureș

 

U-Banca Transilvania a învins într-o manieră convingătoare de BC Mureș, într-un meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale.

 

Meciul, disputat la Sala Sporturilor ”Horia Demian”, s-a jucat cu casa închisă, ultimele tichete epuizându-se cu câteva minute înainte de fluierul de start.

 

U-Banca Transilvania a vrut să pună stăpânire pe joc încă de la primul angajament, însă până în a doua jumătate a primei perioade nu a reușit să se desprindă. Când Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să-l retragă pe Sakic pe bancă pentru a evita acumularea celei de-a treia greșeli presonale, iar mureșenii l-au introdus pe parchet pe Mladenovic, mureșenii au anulat deficitul de două posesii și prima pauză afișa 19-18 pe tabelă.

 

În primele minute ale sfertului secund, oaspeții au profitat de nesincronizările din defensiva echipei noastre și s-au distanțat la trei posesii, forțând time-out-ul cerut de Mihai Silvășan. Ousmane Barro a reușit de toate în următoarele secvențe - recuperări, dunk-uri, piruete de efect sub panou și a mai reușit un lucru mult mai important - să implice publicul în joc, iar acest lucru s-a simțit. Cu tot cu timpul de odihnă cerut de echipa oaspete, U-Banca Transilvania a reușit să intre la vestiare cu o diferență de cinci puncte, scrie u-bt.ro.

 

Ousmane Barro a fost, fără doar și poate, omul primei jumătăți de meci, el reușind în 14 minute de joc să contabilizeze 17 puncte și cinci recuperări, fără minge pierdută. Apărarea agresivă și capcanele întinse de Mihai Silvășan au dat roade în prima repriză, singura diferență notabilă la capitolele statistice fiind cea de la mingi pierdute, cinci pentru U-Banca Transilvania și 10 în contul mureșenilor. 

 

Sfertul al treilea a început în forță, în primele trei minute diferența dublându-se și trecând de zece puncte. După retragerea lui Barro pe bancă, Sakic, Watson și Kariniauskas au preluat sarcina menținerii entuziasmului în public, iar diferența a crescut la 14 puncte cu zece minute rămase de joc. 

 

Ultimul sfert a început cu Gray în lumina reflectoarelor, care cu două aruncări de la distanță a trimis echipa oaspete în ședință. Același lucru l-a făcut Kromah la mijlocul perioadei, când diferența pe tabelă căpătase deja proporții (82-55, min. 35).

 

Lucrurile fiind stabilite, cei doi antrenori au dat minute juniorilor, iar Berculescu și Mureșan au profitat de ele. 

 

U-Banca Transilvania bifează, astfel, cea de-a patra victorie stagională și este cu gândul deja la meciul de miercuri, de la Istanbul. 

Comentarii Facebook