Tribunalul Cluj decide soarta U Cluj numai joi, 30 mai

 

Tribunalul Comercial Cluj se va pronunța în privința planului de reoganizare a U Cluj numai joi, 30 mai. 

 

Instanța a admis schimbarea lui Horia Țiril din funcția de administrator judiciar al U Cluj, cu Marieta Anastasescu. 

 

Sper că va fi o decizie favorabilă. Planul nostru a fost confirmat și de către un alt specialist în insolvență. Tind să cred că dacă erau probleme, ne-ar fi învederat aceste lucruri. 

 

Dosarul la TAS este pregătit și avocatul este angajat. Suntem de mult în discuții cu el. Singurul document pe care îl așteaptă este această confirmare. Dacă cumva aceasta nu va veni, avem dreptul să renunțăm la acest avocat și restituim banii. Avocatul este din Elveția.

 

După decizia Tribunalului Comercial se ridică minuta și se trimite acestui avocat și se va plăti taxa de 1000 de franci elvețieni”, a declarat Horia Țiril, administratorul judiciar al U Cluj înlocuit în ședința de judecată de miercuri.  

 

Țiril a spus că dacă planul de reorganizare va fi confirmat, Florian Walter ”nu va mai avea dreptul să ia nicio sumă de la acest club”.

 

Fostul administrator judiciar al echipei, Horia Țiril, a spus că retrogradarea echipei ar fi un dezastru. ”Planul făcut de noi este gândit și structurat pe scenariul că această echipă va rămâne în prima ligă. Veniturile, evident și cheltuielile, sunt altele în Liga 1, dar, dacă vom vorbi de retrogradare, planul va trebui urgent modificat și adaptat noilor realități. Astăzi, este posibilă și o neconfirmare a planului ceea ce ar însemna trecerea automată a clubului în faliment, ceea ce ar fi un adevărat dezastru. Nu că participarea echipei în Liga a doua nu ar fi un dezastru, dar consider că trecerea echipei în faliment, în condițiile în care toți creditorii au votat planul nostru și ar fi de acord să se acorde acestui club o șansă, ar fi un dezastru mai mare”, a mai spus Țiril.

Comentarii Facebook