Sportivul paralimpic clujean Alexandru Bologa, medialiat cu bronz la Rio, va fi premiat

 

Consiliul Județean Cluj îl va premia pe sportivul Alexandru Bologa, care a obținut medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, la sfârșitul săptămânii trecute.  

 

Alexandru Bologa este primul judokan în totalitate nevăzător din România şi primul care s-a calificat la Jocurile Paralimpice. Originar din Cluj, Alexandru este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii ”Babeş-Bolyai” şi, în acelaşi timp, învaţă şi meseria de maseur în cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean. De altfel, Alexandru Bologa este absolvent al acestei prestigioase instituţii de învăţământ special a cărei adresabilitate acoperă mai bine de jumătate dintre județele țării. 

 

Am apreciat ca fiind mai mult decât necesar ca performanţa de excepţie a acestui sportiv clujean să fie recunoscută şi recompensată la adevărata ei valoare. Reuşita acestui cursant al Liceului nostru pentru deficienţi de vedere este una cu adevărat remarcabilă, ambiţia şi determinarea  dovedite consacrându-l drept un adevărat exemplu, el reuşind să demonstreze faptul că, dacă motivaţia este puternică, dizabilitatea nu poate sta în calea performanţei, niciun obstacol nefiind de nedepăşit” a declarat președintele Consiliul Judeţean Cluj, Alin Tișe.

 

Din delegația României de 12 persoane care participă în aceste zile la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, fac parte mai mulți sportivi clujeni, printre  aceştia numărându-se Dacian Makszin (tenis de masă) și frații Samuel și Naomi Ciorap (înot) – ambii absolvenți ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook