Situație de toată JENA pentru România la Universiada de iarnă. Străinii ne-au plătit cazarea



Președintele organizației Student Sport, Adiran Socaciu, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că organizatorii Universiadei de iarnă de la Almatî (Kazahstan) au plătit cazarea și masa sportivilor și antrenorilor României la competiția ce are loc în intervalul 29 ianuarie – 8 februarie.

Totodată, Socaciu afirmă că sportivii noștri nu au echipament de prezentare, iar oficialii români nu au achitat nici acreditarea la competiție, acest lucru fiind făcut de unul dintre antrenori, potrivit flux24.ro.

Rușine organului de specialitate Federația Sportului Școlar și Universitar! Ieri seară am crezut că nu văd bine. Situația delegației României este mult mai gravă: echipa României nu a avut șef de misiune; suntem singura țară fară echipament dintre cele 57 de țări; la defilare am avut trei tipuri diferite de echipamente, iar la concurs fiecare concurează cu echipamentul propriu; cazarea și masa au fost plătite de statul din Kazahstan pentru sportivi și antrenori; delegația României nu știa că trebuie plătită acreditarea (nu au fost informați și a achitat unul dintre antrenori)’‘, a scris Socaciu în rețeaua de socializare.

Potrivit președintelui Student Sport, unul dintre antrenorii români, Horia Timiș, i-ar fi spus: „Mi-a fost jenă pentru țara mea. Pretenția mea era să avem cu toții o geacă la fel”.

Socaciu a mai precizat că sportivii și antrenorii ‘‘știau că urmează să primească un trening, însă în ultima zi înainte de plecare au aflat că nu îl mai primesc” și a citat unul dintre membrii delegației care ar fi spus „suntem ai nimănui”, potrivit flux24.ro.

Comentarii Facebook