Simona Halep a fost aleasă jucătoarea lunii iulie



Simona Halep a fost aleasă de către WTA drept cea mai bună jucătoare a lunii iulie, în circuitul profesionist feminin de tenis.

Halep (24 ani) a ocupat detașat primul loc în ancheta realizată pe site-ul WTA în rândul internauților, cu 84 de procente, fiind urmată de americanca Venus Williams (9%), britanica Johanna Konta (5%) și o altă reprezentantă a SUA, Madison Keys (2%), conform Agerpres.

Simona Halep a reușit o serie de zece victorii consecutive, câștigând la Montreal, între altele, în fața unor jucătoare de top, precum Svetlana Kuznețova, Angelique Kerber sau Madison Keys, în cursa către al treilea său titlu în acest sezon. De asemenea, ea a jucat și finala de dublu la Montreal, o performanță deosebită pentru ea, având în vedere că joacă rar în această probă.

Sportiva a ajuns pe locul trei mondial, după ce în ultima perioadă s-a confruntat cu o serie de eșecuri și coborâse până pe locul al șaselea.

Titlul de jucătoare a lunii a mai revenit anul acesta germancei Angelique Kerber (ianuarie, aprilie), spaniolelor Carla Suarez Navarro (februarie), Garbine Muguruza (mai), belarusei Victoria Azarenka (martie) și americancei Serena Williams (iunie).

Comentarii Facebook