Miercuri 24 Aprilie

Sebastian Ghiţă nu mai finanțează echipa Asesoft Ploiești

 

Sebastian Ghiţă a anunțat că se retrage de la finanțarea echipei Asesoft Ploiesti. 

 

Asesoft Ploieşti deține 10 titluri din ultimele 11 de campioană a României și a câștigat FIBA Europe Cup.

 

Ne retragem din baschet pentru că nu vreau să fiu judecat vreodată pentru trafic de influenţă! Eu vorbeam cu oamenii. Mă duceam la antreprenorii români să-i rog să bage bani în echipă, ca să completeze finanţarea noastră. Am luat 10 titluri de campioni, 6 Cupe ale României şi FIBA Europe Cup cu un buget care n-a depăşit 1,5 milioane de euro pe an. Să zicem că aproximativ 30% veneau de la alţii”, a spus Sebastian Ghiţă, într-un interviu acordat lui Cătălin Tolontan.

 

Unii ne ajută din pasiune. Alţii pentru că cine ştie ce aşteaptă de la mine. Nu le promit nimic, dar poate că ei aşteaptă. Dacă unul dintre ei face evaziune fiscală şi vine peste el DNA şi ăsta spune: ”Îmi reduceţi pedeapsa la jumătate dacă vi-l dau în gât pe Ghiţă?”. Ghiţă n-a făcut nimic, dar se trezeşte cu un denunţ”, a mai spus omul de afaceri.

 

Sebastian Ghiţă (36 ani) a ajutat echipa de baschet imediat după ce a terminat liceul, fiind ajutat și de prietenul său Alex Iacobescu, cu care a fondat o firmă de IT.

 

În 2002, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai târziu, în 2004, a câştigat titlul de campioană. Singurul an în care l-a mai cedat a fost în sezonul 2010-2011, când trofeul a fost adjudecat de ”U” Mobitelco Cluj, scrie romaniatv.net.

Comentarii Facebook