Scrisoare deschisă către FRF: Aduceţi echipa Naţională pe Cluj Arena

 

Un consilier local din Cluj-Napoca a lansat o scrisoare deschisă prin care cere FRF să aducă echipa națională pe Cluj Arena. 

 

Domnule Preşedinte Răzvan Burleanu,

 

Vă scriu în numele milioanelor de suporteri ai echipei Naţionale a României din Transilvania şi a sutelor de mii de susţinători din Cluj. Meciurile primei reprezentative sunt evenimente care depăşesc, prin însemnătate, sfera sportivă, la ele trebuind să aibă acces suporterii din toată țara. Vă rog, Domnule Preşedinte, în numele tuturor ardelenilor care doresc să încurajeze echipa Națională, să îndreptați cât mai curând nedreptatea făcută suporterilor din această parte a ţării şi să îi aduceţi pe „tricolori” pe Cluj Arena, unul dintre cele mai moderne stadioane din România, de la a cărui inaugurare au trecut deja trei ani. Nu le refuzaţi suporterilor de dincolo de Carpaţi această bucurie şi nici mândria de a fi urmări pe viu succesele Naţionalei noastre.

 

Argumentele care stau la baza acestei cereri sunt atât de multe și cunoscute de Dumnevoastră încât simpla lor enumerare ar trebui să determine o reacție imediată a Federației Române de Fotbal. Vă reamintesc, printre altele, că municipiul Cluj- Napoca este al doilea oraș al țării în ceea ce privește numărul de locuitori, după București, cu o populație de peste 320.000 de locuitori. Poziţia de necontestat, aceea de „Capitală a Transilvaniei”, aeroportul modern, reţeaua de transport şi cazare, calitatea şi comportamentul suporterilor, experienţa autorităţilor locale şi a instituţiilor din domeniul ordinii publice sunt alte argumente care arată că programarea unui meci oficial al echipei Naționale la Cluj-Napoca nu poate întâmpina impedimente de ordin organizatoric. 

 

Îmi vine greu să cred că mai există cineva în Federația Română de Fotbal care nu a văzut la fața locului condițiile oferite de stadionul Cluj Arena, de la a cărui inaugurare au trecut deja trei ani. Unanimitatea aprecierilor primite de stadionul care a primit din partea UEFA clasificarea „ELITE”, atât în ceea ce privește confortul şi siguranţa oferite spectatorilor, cât și a condițiilor de joc (de exemplu, gazonul de pe Cluj Arena nu a necesitat niciodată schimbarea datorită deteriorării) sau de trasmisie TV, converg spre un deznodământ așteptat, dar încă neîndeplinit: venirea echipei Naționale de fotbal a României la Cluj!

 

Dacă mai este nevoie, pot aduce în discuţie şi practica de la nivelul altor Naţionale europene. Vă invit să luăm împreună exemplul ultimelor două campioane mondiale. Spania şi-a disputat cele mai recente meciuri pe teren propriu la Palma de Mallorca (2-1 cu Belarus), Albacete (2-0 cu Georgia), Madrid (1-0 cu Italia), Sevilla (2-0 cu Bolivia) şi Valencia (5-1 cu Macedonia). De asemenea, campioana mondiala en-titre, Germania, a jucat ultimele meciurile de acasă la Dusseldorf (2-4 cu Argentina), Dortmund (2-1 cu Scoţia), Gelsenkirchen (1-1 cu Irlanda), Koln (3-0 cu Irlanda), Stuttgart (1-0 cu Chile), Hamburg (0-0 cu Polonia), Monchengladbac (2-2 cu Camerun) sau Mainz (6-1 cu Armenia).  

 

Un motiv în plus pe care vă rog să îl luați în considerare este faptul că municipiul Cluj-Napoca va deveni, în 2015, Capitală Europeană a Tineretului, iar sportul este o componentă esenţială a acestui concept. 

 

Trec cu dezamăgire peste faptul că orașul nostru a fost omis în ultimii ani de pe lista celor în care echipa Națională a jucat partide oficiale, dar – în numele milioanelor de suporteri din Transilvania – vă anunţ că voi face toate demersurile pentru ca municipiul Cluj-Napoca să primească un drept pe care și l-a câștigat în momentul în care a creat, prin forțe proprii, toate condițiile (infrastructură, transport, securitate etc.) organizării unor meciuri de importanța celor disputate de „Tricolori”.

 

Vă asigur, domnule Președinte, că municipiul Cluj-Napoca poate fi o gazdă perfectă pentru echipa Națională, aşa că vă cer, încă o dată, ca Federaţia Română de Fotbal să nu ignore Clujul.

 

Cu respect,

Radu Constantea

consilier local Cluj-Napoca”.

Comentarii Facebook