Scandal la națională din cauza lui Pițurcă. Selecționerul nu îi răspunde șefului său la telefon



Un nou scandal a izbucnit la echipa națională din cauza selecționerului Victor Pițurcă, care nu vrea să îi răspundă la telefon lui Anghel Iordănescu, directorul tehnic al FRF.

Președintele FRF, Mircea Sandu, a anunțat că Iordănescu a încercat în continuu să-l contactele pe selecționer pentru a-i cere opinia în privința turneului pe care echipa națională ar urma să-l întreprindă la vară în America de Sud, însă acesta nu îi răspunde.

“Acum 10 zile, Gică Popescu m-a sunat și-a zis că un agent ne propune pentru luna mai două jocuri în America de Sud. L-am informat pe Puiu Iordănescu și l-am rugat să-l anunțe și pe Victor Pițurcă. Din păcate, acesta nu i-a răspuns lui Iordănescu.

Deocamdată nu s-a semnat nimic, nu s-a perfectat nimic. Este genul de acțiune la care trebuie verificate multe lucruri legate de calendarul competițional, plus că trebuie vorbit cu jucătorii, deoarece este timpul lor de vacanță. Restul sunt speculații, deocamdată nu este stabilit nimic. Oricum, sper să nu se repete situația paradoxală din 2011, când la meciurile cu Paraguay și Brazilia am avut fotbaliști care n-au vrut să meargă. Din punctul meu de vedere, fotbaliștii care refuză să ia parte la asemenea acțiuni nu mai au ce să caute vreodată la prima reprezentativă!

Nu se va lua însă o decizie fără punctul de vedere al lui Pițurcă. Iordănescu a luat legătura cu Florin Marin și l-a rugat să-i transmită lui Piți să-i răspundă la telefon, deoarece este nevoie ca ei să comunice. Până pe 20-22 ianuarie trebuie să dăm un răspuns. Mi se pare anormal ca Pițurcă să nu-i răspundă lui Iordănescu, dar poate nu-i știe numărul de telefon”, a spus Mircea Sandu la Digi Sport Special.

Sandu a precizat că este plecat din țară acum, însă îl va convoca pe Victor Pițurcă pentru a discuta cu el.

Sunt plecat din țară până pe 16, poate pe 20-21 ianuarie am să-l convoc pe selecționer să stăm de vorbă. Eu concluziile le-am tras singur. Nu m-a satisfăcut jocul echipei. Calificarea la baraj nu e o performanță, performanță era dacă ne calificam în Brazilia.

Dacă Pițurcă nu va fi de acord cu turneul în America de Sud, acesta nu se va face! Dacă va fi, atunci vom accepta. Iar dacă nu va avea niciun punct de vedere și va refuza să colaboreze, atunci îl voi delega pe Puiu Iordănescu să analizeze și să ia o decizie!”, a mai spus șeful FRF.

Comentarii Facebook