Sala Polivalentă din Cluj, inaugurată de MARILE nume ale sportului clujean, nu de politicieni - FOTO

 

Sala Polivalentă din Cluj a fost inaugurată de MARILE nume ale sportului clujean, Simona Richter, Ciprian Porumb, Mircea Barna, atleta Eva Zorgo și Remus Cîmpeanu.

 

La evenimentul oficial au fost invitați politicieni și oameni din sport, ultimii fiind cei care au tăiat panglica oficială.

 

Astfel, în prim plan au fost Simona Richter, laureată a jocurilor olimpice la Judo, Ciprian Porumb, căpitanul echipei de Cupa Davis a României, Mircea Barna, omul cu 50 selecții în naționala de baschet a României, atleta Eva Zorgo, multiplă campioană la atletism, și Remus Cîmpeanu, omul care vreme de 10 ani a purtat banderola de căpitan al Universității Cluj.

 

 

Aceștia au tăiat panglica, iar apoi au fost premiați de primarul Emil Boc. 

 

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cea mai mare din România, fiind construită în 19 luni, cu o investiție de 70 de milioane de lei.

 

Sala este omologată pentru baschet, volei și handbal. De asemenea, Sala Polivalentă poate găzdui competiții internaționale de box, arte marțiale, gimnastică, karate, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Capacitatea sa variază între 6.100 de locuri în cazul unui meci de hochei și până la 9.700 de locuri, în cazul meciurilor de box; numărul spectatorilor în cazul unor concerte sau congrese profesionale poate ajunge până la 10.000. 

 

Pentru spectatori, Sala Polivalentă oferă un parking subteran de 443 de locuri, din care 18 rezervate persoanelor cu dizabilități, zone de garderobă și bar, zone speciale VIP cu acces separat și săli de conferință. Un centru media le este dedicat jurnaliștilor care vor transmite competițiile – caruri TV, reporteri și comentatori. Sportivii vor avea la rândul lor toate facilitățile cerute de regulamentele internaționale, nu doar pentru joc, ci și în zonele de vestiare sau pentru pregătirea fizică, prin sala de antrenamente și cea de fitness.

 

 

Baschetbaliștii de la ”U” Banca Transilvania și handbalistele clubului ”U” Alexandrion au fost primii sportivi care au evoluat pe suprafața de joc a Sălii Polivalente, în demonstrații organizate în cadrul evenimentului inaugural de luni seară. 

 

 

Avem aici, la Cluj, o adevărată bijuterie a sportului și divertismentului. 40.000 mp construiți, tehnologie de nivel înalt, sală separată de antrenamente, suprafețe de joc la standarde internaționale pentru o paletă extrem de largă de sporturi, pardoseală demontabilă și tribune retractabile care permit amenajarea unei scene. Sunt convins că clujenii vor fi încântați să vină aici să se delecteze şi să își susțină echipele favorite!", a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Comentarii Facebook