România - Rusia pe Cluj Arena. Hai la RUGBY - VIDEO

 

România înfruntă Rusia sâmbătă, 3 martie, pe stadionul Cluj Arena, într-un meci ce contează pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019.

 

Stejarii vor disputa a treia partida din cadrul editiei 2018 contand pentru Rugby Europe International Championship, criteriu de calificare la Cupa Mondiala din 2019, in istoria intalnirilor directe cu Rusia aceasta urmand sa fie confruntarea cu numarul 22.

 

Istoricul partidelor dintre Romania si Rusia a inceput cu o confruntare care a avut loc in 1994 la Bucuresti, disputa avand ca miza calificarea la Cupa Mondiala. Stejarii s-au impus atunci fara mari emotii cu un total de patru eseuri marcate de Robert Cioca dubla, Lucian Colceriu si Gheorghe Leonte la care s-au adaugat punctele venite din tentativele de tinta concretizate de Neculai Nichitean.

 

Din 2001, Rusia a devenit unul dintre adversarii obisnuiti ai Stejarilor in fosta Cupa Europeana a Natiunilor , urmatoarea confruntare cu implicatii in calificarea la Cupa Mondiala avand loc in 2005, partida gazduita la Timisoara. Atunci echipa noastra s-a impus, insa in partida revansa de la Krasnodar victoria a revenit ursilor desi am condus in prima repriza, insa adversarii nostri s-au distantat decisiv dupa reluare.

 

In sezonul 2009-2010, Rusia s-a impus la Bucuresti dupa ce la un moment dat conducea cu 25-0, partida retur de la Soci consemnand un rezultat de egalitate, singurul in cele 21 de intalniri dintre cele doua natiuni. Acest rezultat a contribuit la parcursul ulterior al Stejarilor in cadrul campaniei de calificare la Cupa Mondiala care a avut loc in 2011, in Noua Zeelanda, pe lista marcatorilor regasindu-se Florin Vlaicu si Valentin Calafeteanu care si in prezent sunt componenti ai lotului echipei nationale.

 

Alte doua partide cu implicatii in calificarile la Cupa Mondiala au avut loc in 2013 si 2014, cand Stejarii s-au impus de fiecare data fara prea mari emotii. La Bucuresti a fost 29-14 cu Florin Vlaicu autor a nu mai putin de 24 de puncte, un eseu, doua transformari si cinci lovituri de pedeapsa pentru ca pe stadionul din Nebug, Stejarii, dupa un joc spectaculos, sa invinga ursii cu un categoric 34-3.

 

Anul trecut Stejarii au castigat la Soci, rezultat 30-10, o partida in care s-a consemnat debutul in echipa nationala a centrului Sione Fakaosilea, iar cu eseurile marcate de Ionel Badiu, Madalin Lemnaru, Viorel Lucaci si Jody Rose ne-am trecut in cont punctul bonus ofensiv.

Comentarii Facebook