PROGRAM Maratonul Internațional Cluj 2015: Traficul rutier va fi închis în 19 aprilie

 

Maratonul Internațional Cluj va închide traficul pe străzile din cetrul orașului, unde vor alerga sute de sportivi înscriși în cursă. 

 

Sâmbătă 18 aprilie și duminică 19 aprilie Runners Club îi întâmpină pe alergătorii de la Maratonul Internațional Cluj-Napoca cu un program bogat în activități. 

 

Premii, concursuri, demonstratii de artă fotografică, demonstrații sportive, mixuri muzicale și un concert în fața Teatrului Maghiar de Stat vor colora atmosfera celui mai mare eveniment de alergare din Transilvania. 

 

La a 5-a ediție Maratonul Internațional Cluj-Napoca se vor premia alergătorii cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. De asemenea, toți participanții la Crosul BT vor fi înscriși automat și la tombola crosului unde vor putea câștiga o excursie la Predeal oferita de Paralela 45, 5 abonamente la Untold Festival, 3 abonamente la Electric Castle si 10 vouchere la Club Moving. 

 

Traficul rutier va fi înschis în zona în care se va desfășura alergarea, Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada Eroilor – Pod Garibadi iar șoferii sunt rugați să evite această zonă între orele 07:00 și 16:00. Clujenii sunt invitați să îi susțină pe alergători de-a lungul traseului și să se bucure de activitățile pe care le propun organizatorii.

 

Traseul competiției 

 

Maraton, Semimaraton, Maraton Ștafetă

  

START: Cluj Arena - Splaiul Independenței - strada G.Coșbuc - strada Cardinal I.Hosu - strada E Isac - strada Gh. Șincai - strada Napoca - bulevardul Eroilor - întoarcere - bulevardul Eroilor - strada Napoca - strada Gh Șincai- strada E. Isac - strada Cardinal I Hosu- strada G. Coșbuc - Splaiul Independenței - strada Barițiu- întoarcere - strada G. Barițiu- Splaiul Independenței - Pod Napoca - strada 1 Decembrie 1918 - întoarcere - strada 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - Splaiul Independenței - Cluj Arena -  SOSIRE.  

  

Traseul măsoară 10,55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratonisti și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Pe traseu vor fi plasate 3 puncte de hidratare: strada Eroilor (la aprox. km 3), Splaiul Independenței (la aprox. km 5,5) și pe str 1 Decembrie 1918 (la aprox. km 8), iar la final vă oferim la punctul de revitalizare (apă, Isostar, iaurt, fructe) și masaj, cu ajutorul celor 10 kinetoterapeuți care vor avea grijă de picioarele voastre.  

 

Toalete ecologice vor exista în zona punctului 3 de hidratare (la km 8,5). De asemenea sunt disponibile cele 2 toalete publice aflate la capetele Parcului Central (la 5 metri de zona de alergare).

 

Traseu Crosul BT

START: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Cosbuc – strada Cardinal I. Hossu – strada G. Barițiu – întoarcere – str. G. Barițiu - Splaiul Independenței – Pod Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – întoarcere – str. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena – SOSIRE. (Traseul măsoară 6 km.)

 

Traseu Cursa Copiilor Cora 

START: Cluj Arena – ieșire pe poarta principală a competiției, direct de pe stadion, se continuă alergarea în zona pietonală, se înconjoară Sala Polivalentă și se intră pe stadion pe aceeasi poartă prin care s-a ieșit – SOSIRE. Traseul măsoară aproximativ 1,5 km, startul și sosirea sunt în accelași loc.

 

Program Maratonul Internațional Cluj-Napoca

 

Sâmbătă 18 aprilie 2015

 

11:00 – 19:00. Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor. Kiturile de participare NU se vor elibera decât persoanei care participă, pe baza buletinului/pașaportului. La Crosul BT sunt disponibile 1600 de kit-uri de concurs iar la Cursa Copiilor 500 de kit-uri de concurs care se vor ocupa în ordinea sosirii la fața locului. Locurile nu vor fi rezervate pentru cei care s-au înscris online. Fiind un concurs cu participare gratuită, kit-urile se vor distribui primilor concurenți care se prezintă la standul de înscrieri de la Cluj Arena. 

 

11:00 - 19:00  Sport

11:00 - 18:00  Demonstrații de fotbal american cu Cluj Crusaders

12:00 - 18:00  Pasta Party  în restaurantul de la Cluj Arena, etaj 2 pentru participanții de la maraton, semimaraton și maraton ștafetă în baza voucherului din kit-ul de participare

12:30 - 15:30  Atelier de fotografie sportivă 

 

 

Duminică 19 aprilie 2015

 

07:00 – 08:00 Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor. 

09:00 – 14:00 Concert în fața Teatrului Maghiar de Stat și la cele 8 puncte de sonorizare de pe traseu

 

Desfășurare concurs 

 

Ora 09:15 START  Maraton, Semimaraton și Maraton Stafetă.  

Ora 13:00Festivitate de premiere  

Ora 13:15START Cursa Copiilor (accesul în zona de start se face de la tribuna 2 – intrarea dinspre parcul pentru copii)

Ora 13:45START Crosul BT (accesul în zona de start se face de la tribuna 2 – intrarea dinspre parcul pentru copii)

Ora 14:30Festivitate de premiere Crosul BT

Festivitate de premiere categorii de vârstă maraton și semimaraton

Comentarii Facebook