Primăria a investit 4 mil. euro în extinderea Sălii Polivalente. FELICITĂRI! Dar ce putea face Clujul cu acești bani

 

Primăria Cluj-Napoca a investit 16 milioane de lei, circa 4 milioane de euro, în extinderea cu 2.000 de locuri a Sălii Polivalente.

 

Investiția a fost necesară pentru ca Clujul să poată găzdui meciurile din cadrul Grupei C a FIBA EuroBasket 2017. Dincolo de importanța acestui eveniment sportiv, care nu poate fi contestată, rămân unele întrebări. Ce putea face Clujul cu acești bani, pentru a se bucura toți cei aproape 400.000 de locuitori.  

 

Un exemplu ar fi cumpărarea a 16 autobuze Mercedes, noi, de ultimă generație și de mare capacitate. Din suma investită în modernizările de la Sala Polivalentă, 16,2 milioane de lei (3,6 milioane de euro), ar fi putut fi cumpărate 16 autobuze noi, marca Mercedes, în valoare de 219.500 de euro bucata.

 

Prețul vehiculat provine din ultima licitație organizată la Cluj și câștigată de firma Mercedes (din păcate aceasta a fost contestată și anulată, dar va fi reluată)

 

Licitaţia organizată de CTP Cluj-Napoca a fost câştigată de Mercedes, care va livra 50 de autobuze noi, de ultima generaţie, cu o lungime de 12 metri, 86 de locuri pe scaune şi 71 în picioare. Autobuzele au podea joasă, computer de bord, camere video interior şi exterior, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, motor Euro 6, care are cel mai redus grad de poluare, consumul de carburant fiind unul bun. Preţul unui autobuz se ridică la 219.500 de euro, valoarea totală a contractului fiind de aproape 11 milioane de euro. Jumătate dintre autobuze vor veni până la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar restul în ianuarie 2018. Cu noile autobuze, parcul auto al CTP se înnoieşte semnificativ, acestea urmând să intre pe toate liniile din oraş”, spunea Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

 

O altă investiție care s-ar fi putut face este un parking. Spre exemplu, Parkingul cu cântec situat la intersecția străzilor Mehedinți și Negoiu (aceasta a început în 2012 și nu este terminat nici azi) va avea 372 de locuri de parcare, iar investiția totală este de 6,5 milioane de lei.

 

Un loc într-un parking costă între 3.000 și 5.400 de euro. Astfel din cele 3,6 milioane de euro investite în Sala Polivalentă, Primăria Cluj-Napoca ar fi putut face, la prețul maximal, un parking cu 600 de locuri, de care să beneficieze un cartier pentru următorii 20 de ani. 

 

Exemplele pot continua, fiind vorba numai despre un exercițiu de imaginație. Modernizarea Sălii Polivalente a fost decisă de Consiliul Local Cluj-Napoca, for care a considerat că organizarea FIBA la Cluj este importantă pentru plasarea orașului pe harta sportului european.

 

Sala Polivalentă a fost amenajată pentru EUROBASCHET 2017. S-a extins numărul locurilor la peste 9.000 FOTO

 

Comentarii Facebook