Portughezii și francezii ocolesc Liga 1 de frica insolvenței

 

Echipele românești sunt ocolite de jucătorii din Portugalia și ligile inferioare din Franța. Sportivii se tem că nu își primesc salariile și află informații de la fotbaliștii care joacă acum în România. 

 

Până acum, evoluțiile din Liga Campionilor, în tricourile celor de la Steaua, CFR Cluj, Oţelul sau Unirea Urziceni, îi făcea pe jucători să aleagă România. Lucurile s-au schimbat de când multe echipe din Liga 1 sunt în insolvență. 

 

Tehnicianul Astrei, Marius Şumudică, a dezvăluit la Dolce Sport că portughezii evită Liga 1. ”Am vorbit cu cineva din Portugalia, voiam să aduc nişte jucători, şi le era frică de insolvenţă. Au vorbit cu mulţi jucători care au trecut pe la CFR Cluj. Ei nici nu ştiau ce înseamnă insolvenţa. Am vrut să aduc un fundaş dreapta din Portugalia. Îl convinsesem şi într-un final îmi spune că a auzit că nu se dau banii în România. Există o circulară la sindicatul fotbaliştilor de la ei prin care li se spune să evite transferurile în România”, a spus Şumudică.

 

”E foarte greu să iei jucători din Franţa, chiar din liga a doua sau a treia. Au venit, în trecut, dar acum sunt foarte greu de convins. Vorbesc între ei şi se atenţionează. Când apar lucruri rele în presă, au grijă, dovadă e ce a apărut în L'Equipe, interviul lui Alassane Toure, care critica dur Astra”, a spus un alt conducător de club pentru ProSport.

Comentarii Facebook