Sport

Poliția Română susține că Florian Walter va fi EXTRĂDAT. Afaceristul este liber prin Dubai

   

Poliția Română confirmă faptul că Florian Walter a fost localizat în Emiratele Arabe Unite, dar precizează că va fi adus rapid acasă. 

 

Conform prevederilor legale în vigoare, la data de 22 mai 2015, ”Poliția Română prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a efectuat demersurile necesare în vederea localizării și arestării în vederea extrădării a numitului Walter Florian, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandate de arestare preventivă.  

 

În baza informațiilor deținute, la data de 29 mai a.c., Poliția Română a solicitat Biroului Central Național Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenței acestuia pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

 

La data de 2 iunie 2015 a fost primită confirmarea faptului că Walter Florian a fost arestat la solicitarea autorităților române și se află la dispoziția organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite.

 

Imediat, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova și Ministerul Justiției, care au demarat procedurile în vederea extrădării”, precizează Poliția Română.

 

Walter este bănuit că, în perioada 2013-2014 a constituit și coordonat  un grup infracţional organizat, ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale ”tip fantomă”.

 

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 de euro.

 

Cercetările au fost efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT- S.T. Ploiești, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Bucureşti.

 

Suportul de specialitate informativ şi tehnic a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

 

Florian Walter ar fi vorbit cu presa și a declarat că este în Dubai și nu în Abu Dhabi și că a primit rezidență, deci va fi greu de extrădat. 

 

Florian Walter a fost localizat: ”Au vrut să mă omoare”. Afaceristul a vorbit cu presa și a spus TOT

tenis de masa.jpg
15-7-2015, 11:54
17 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Sport

133 vizualizări
19-7-2018, 21:36
România a câștigat la Cluj finala Campionatelor Europene de Tenis de masă - VIDEO» Vezi tot
127 vizualizări
19-7-2018, 16:19
CFR Cluj l-a transferat pe Săpunaru» Vezi tot
93 vizualizări
18-7-2018, 15:23
Mesaj DUR al antrenorului croat pentru politicieni: Nu aveți ce căuta în vestiar. Nu purtaţi tricouri cu însemnele naţionalei» Vezi tot
57 vizualizări
19-7-2018, 14:41
CSM Cluj a câștigat bronzul la Cupa României la polo cu generația 2005-2006» Vezi tot
43 vizualizări
18-7-2018, 13:41
Chinteniul construiește în 5 luni o sală de sport modernă. Urmează Aquapark -ul» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?