Miercuri 24 Aprilie

Rusinos pentru un oras de cinci stele! Patinatorii clujeni rateaza competitii pentru ca nu au un patinoar pentru antrenamente - VIDEO

In Cluj exista 60 de patinatori legitimati la Clubul Sportiv Scolar Viitorul. Mai mult de jumatate dintre ei au obtinut la concursuri internationale de patinaj medalii, dar ei se antreneaza acum in parc... alergand. 

 

In Cluj-Napoca exista doua patinoare. Ambele descoperite. Asa ca pot fi folosite doar trei luni pe an. Pentru ca in urma cu o saptamana si jumatate vremea se mai incalzise, cele doua patinoare au fost inchise. Prin urmare, micii patinatori nu au unde sa se mai antreneze.

 

Si cum frigul si ninsoarea au revenit, tot ce isi doresc micutii sportivi este sa vina mai reprede vremea buna, pentru ca asa macar se pot antrena ...pe role. Antrenorii lor sunt ei dezarmati in fata acestei situatii si incearca sa gaseasca solutii.

 

"Sunt alte cluburi din tara care au patinoare artificiale de dimensiuni olimpice au piste de role adevarate, iar Clujul care are cea mai veche traditie din patinaj are cele mai putine posibilitati de antrenat. In momentul asta tocmai s-a topit gheata, inca nu a inceput patinajul pe role petru ca asfaltul este inca ud, asa ca ne antrenam in parc alergand", a declarat pentru Stiri de Cluj. ro , Gheorghe Parv, profesor la Clubul Sportiv Scolar Viitorul.

 

Si daca patinatorii experimentati mai reusesc sa recupereze din handicapul pe care il au pentru ca nu exista un patinoar in oras, pentru incepatori situatia este mult mai grea. Rateaza competitii si au rezultate mai slabe decat ar avea in mod normal.Mai mult, desi sunt din Cluj-Napoca, fetele de la patinaj artistic sunt legitimate la clubul sportiv din Targu-Mures, pe care il si reprezinta in competitii.

 

"As fi vrut sa mergem saptamana aceasta la campionatul national de copii cadeti, dar din pacate neavand gheata o saptamana si jumatate nu avea rost sa mergem neantrenati. La nivelul la care sunt fetele acum , la inceput, o saptamana de gheata inseamna foarte mult si pierdeau foarte multe exercitii", a declarat Morton Grety, instructor de patinaj artistic.

 

"Nu putem sa participam la concursul de la Brasov, pentru ca nu avem gheata si nu avem unde sa ne antrenam. Daca ne-am fi dus nu cred ca am fi luat locuri bune", a spus Iulia Muresan, care la doar 9 ani participa deja la concursuri de patinaj artistic.

 

Cu toate acestea, la ultima competie la care micutele patinatoare au participat au obtinut locuri destul de bune. Efortul lor a fost mult mai mare decat daca ar fi avut un patinoar.

 

"Ne antrenam pe role, dar este diferit, pentru ca e mai grea alunecarea si diferite sarituri au o intrare diferita si trebuie sa ne adaptam. Daca am avea un patinoar mai mult timp, am avea un nivel mai mare. Multi copii sar deja dublele la categoria noastra. Noi suntem numai la simple", spune Sandra Costin

 

"In competitii e complicat, pentru ca patinoarul este mai mare si avem adversari buni. Daca am avea patinoar ar fi cu totul altceva", ne-a povestit Ioana Teodorescu.

 

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca nu exista deocamdata niciun proiect pentru realizarea unui patinoar acoperit.

 

"Tot ce putem noi sa facem, deocamdata, este sa ca, inca cazul in care ei ne solicita acest lucru,sa incercam sa le asiguram accesul gratuit pe patinoarele existente", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

 

Comentarii Facebook