Paszkany: Terenul de la Iulius Mall e de vânzare. PLEACĂ sau NU din România? DISCUȚIE cu boss -ul din Gruia

 

Arpad Paszkany a vorbit despre bunurile pe care le scoate la vânzare și a spus cât cere pe ele. Despre plecarea din România a ținut să precizeze că oricum e plecat noua luni pe an din țară.

 

Eu tot timpul mai plec mai vin. Nici până acum nu am stat prea mult în România. Cred că în general am stat cam trei - patru luni pe an.

 

Am auzit că nu știu ce a apărut, nu știu unde. Eu și până acum am avut afaceri în multe țări. Ori în asociere, ori independent... Am avut afaceri din Germania și până în toată Europa centrală și de est. Fac afaceri oriunde simt că este solid, corect și se pot face investiții solide”, a explicat Arpad Paszkany. 

 

Una dintre destinațiile frecvente ale omului de afaceri din Cluj este emiratul Dubai.

 

Dubai este o locație foarte bună din toate punctele de vedere: investițional, psihic, cultural și social. 

 

Este o deschidere foarte mare. Nu există birocrația de la noi. Și psihologic și cultural este un loc deosebit. Eu mă duc acolo din 1999. Am văzut cum a crescut țara aceea. Poate nu este cea mai bună asemănare, dar eu cred că este noua Statele unite ale lumii pentru că din punct de vedere demografic pe lângă cei 300 de mii locuitori originari din Dubai, până la restul de 2,8 milioane de cetățeni sunt națiuni de pe tot globul”, a mai afirmat Arpad Paszkany.  

 

Patronul CFR Cluj a recunoscut că baza de antreament din spatele Iulius Mall a fost scoasă la vânzare. 

 

Vă spun oficial. Terenul de la CUG este de vânzare pentru că în ziua de azi este un lux prea mare ca să folosești o bucată de pământ ca teren de antrenament, care de altfel este teren de construcții, într-o zonă în care prețurile sunt destul de mari și în perioada asta de criză. Sunt foarte multe terenuri care sunt destinate exclusiv folosinței spotive, unde sunt parcuri și unde valoarea terenurilor este infinit mai mică decât terenul în cauză, și ne putem antrena acolo. 

 

Să știți că noi folosim ca și club 6 terenuri de antrenament. Acesta de la Iulius Mall este singurul teren care nu este încadrat ca și spațiu verde, ci ca teren de construcții. Noi l-am folosit ca teren de fotbal, dar este vandabil pentru construcții. Eu cunosc în zonă că prețurile sunt în jur de 250 - 300 de euro pe metru pătrat. CFR Cluj nu stă în terenul ăla. Dacă chiar ne trebuie, putem cumpăra unul dintre cele pe care le folosim. În Cluj nu este concurență prea mare pe terenurile de antrenament. Cu părere de rău o spun, dar numai noi mai plătim bani pentru folosirea unui terenuri. Noi plătim chirie și putem să închiriem orice teren disponibil și pe care proprietarul nu poate construi”, a declarat Arpad Paszkany.

 

La un preț de 250 de euro/mp, terenul din spatele Iulius Mall ar valora 3,5 milioane de euro. 

 

Arpad Paszkany a vorbit și despre situația hotelului Granata. ”A scoate ceva la vânzare este un lucru, iar a vinde este altul. Dacă se întâlnește oferta cu cerința atunci se vinde, dacă nu vine oferta bună nu se întâmplă nimic.

 

Eu nu vând în orice condiții. Eu m-aș bucura ca cel care cumpără, pe o perioadă de 2 -3 ani, să mențină funcțiunea de hotel și pe bază de contract să țină echipa acolo. Am avut oferte, dar am refuzat pentru că voiau să schimbe destinația”, a spus patronul CFR Cluj.

 

Conform unor surse, Paszkany ar cere pe hotelul Granata suma de 4,8 milioane de euro.

 

Despre echipă CFR Cluj trebuie să se concentreze să câștige meciuri. ”Echipa are etapă. Vine sfârșitul de săptămână și are etapă. Să câștige. Ar fi cazul”, a spus Arpad Paszkany, lăsând să se înțeleagă că va finanța în continuare gruparea.

Comentarii Facebook