Orgoliile de ziaristi pot fi depasite! O demonstreaza doi jurnalisti clujeni care si-au facut impreuna un blog

Dupa ce au traversat mai multe insititutii media, Ovidiu Blag si Cristian Bara, doi dintre cei mai cunoscuti jurnalisti pe sport din Cluj, s-au hotarat sa isi faca un blog, unde nu isi exprima doar opiniile despre sportul clujean, ci si despre multe alte domenii. Ajunsi la maturitate jurnalistica, cei doi redactori sunt legati chiar de la inceputul activitatii lor.

 

"Am inceput sa scriu punand un pariu cu redactorul sef adjunct de la un cotidian clujean. Cristian Bara il cheama. Pe redactor. I-am spus că pot s-o fac mai bine decat ai lui de la sport, el a tinut pariul, iar eu m-am ales cu un job. Acum rad cand citesc textele acelea, erau cam subtirele", povesteste Ovidiu Blag.

 

Si pentru ca este un blog, cei doi jurnalisti isi permit sa spuna mult mai mult decat  le-ar permite o institutie media, indiferent ca se numeste ziar (print sau on line), televiziune sau radio. Asa ca printre articolele lor veti gasi si unele in care ei isi deschid sufletul:

 

"Acum un an a murit tatal meu. La 72 de ani. Duminica viitoare ii facem parastasul de un an. Ca un flash, mi-a trecut prin minte azi-noapte, poate am chiar visat, singurul  moment in care am incasat-o de la el", se destanuie Ovidiu Blag, amintindu-si cum a luat bataie de la tatal sau. Chiar daca incepe postarea trist, pana la sfarsit veti descoperi ca autorul vorbeste cu umor despre acel  moment.

 

Multe dintre postarile celor doi jurnalisti reuniti pe un blog se refera la bunele si relele din Cluj. "Nu-s arhitect. Asa ca nu o sa comentez prea mult despre cum arata sau mai bine zis cum o sa arate la final Grand Hotel Italia, constructie ce se inalta somptuos in mijlocul unui camp de balarii din zona cartierului Buna Ziua. Nu pot sa nu remarc, insa, o anume similitudine cu Casa Poporului: ambele cladiri sunt uriase, frizand megalomania, ? megaliticul", scrie Cristian Bara.

 

Postarile celor doi jurnalisti le gasiti pe www.ovidiublag.ro

 

Comentarii Facebook