Olimpicii medaliați cu aur în 2008, la Beijing, vor să protesteze pentru că nu și-au primit încă banii

 

Sportivii de la CS Dinamo, care au obținut medalii la Olimpiada de la Beijing din 2008, vor să protesteze pentru că Ministerul Finanțelor nu mai vrea să le plătească primele restante. 

 

Până acum sabrerul Mihai Covaliu, gimnastul Marian Drăgulescu, tiristul Alin Moldoveanu şi fetele de la canotaj, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, au făcut front comun pentru a-și obține dreptatea. 

 

Suntem dispuşi să facem orice pentru a obţine acei bani. Dacă e nevoie ne luăm de mână şi ne ducem în faţa Guvernului, să purtăm pancarte, vom face şi asta pentru că trebuie să existe o soluţie ca să se rezolve această problemă. Deja au trecut patru ani şi cu cât se prelungeşte această stare şansele de a-i recupera sunt tot mai mici”, a declarat Marian Drăgulescu pentru prosport.

 

La fiecare schimbare a Guvernului şi la fiecare nou ministru de interne, am trimis documentaţia prin care ceream aceste sume. Nu s-a întâmplat niciodată nimic! Acea sumă de 20% pe care am achitat-o în 2010 a fost adunată din economiile pe care am reuşit să le fac la finalul anului”, a declarat Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo.

 

Premierul Victor Ponta a precizat inițial că banii vor fi plătiși, dar apoi Ministerul Finanțelor a precizat că acest lucru nu este posibil pentru că primele s-au prescris. În anii 2010 - 2011, acești bani nu au putut fi acordați pentru că au fost intersize primele și premierile.

 

Acum, Ponta s-a dat bătit și a recunoscut că banii nu pot fi acordați.

Comentarii Facebook