O sportivă din Cluj, câștigătoarea Campionatului European de Karate



Clujeanca Eva Kerekeș, lgitimată la clubul Politehnica Cluj-Napoca, a câștigat prima dintre cele trei medalii de aur primite de România la Campionatul European de Karate organizat de WUKF la Verona, la categoria veterani, kumite shobu ippon, în concursul open.

Practic această disciplină de 27 de ani. Karate este un mod de a trăi pentru mine. În afară de participantă la concursuri, eu sunt și antrenoare și arbitru. Pregătesc o grupă de copii la clubul sportiv Politehnica Cluj-Napoca. Pe de altă parte, în calitate de referent sportiv, eu mă ocup cu șase discipline la clubul nostru”, a spus Eva Kerekeș pentru AGERPRES.

Clujeanca a cîștigat numeroase titluri pe tot parcursul carierei sale, printre care mai multe titluri de campionană mondială și eurpeană.

Palmaresul meu cuprinde numeroase medalii, dintre care amintesc mai multe titluri de campioană mondială și campioană europeană. Nu am avut timp să văd acum nimic din Verona, am stat doar în sala de concurs, dar am fost cu alte ocazii la Verona și am avut posibilitatea să vizitez mai mult.

Am fost în numeroase locuri din lume, dar cel mai mult mi-a plăcut în Brazilia. Știu că acum acolo se trăiește din plin febra Cupei Mondiale la fotbal. Mă bucur că au învins Croația în meciul de deschidere cu scorul de 3-1”, a mai arătat Eva Kerekeș.

Toți cei trei sportivi români care au intrat în concurs în prima zi a întrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekeș (Politehnica Cluj-Napoca) la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ioniță (Clubul Sportiv de Karate Sakura Onești) la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) și Florin Curileac (CSM Satu Mare) la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

Comentarii Facebook