Miercuri 24 Aprilie

O femeie ofițer din armata SUA, ”adoptată” de Cluj-Napoca, câștigă medalii la MMA pentru România

 

CLAIRE HENRY a castigat sambata seara la Brasov, in cadrul galei RXF, meciul ei de debut in MMA (mixed martial arts), cea mai dura platforma a sporturilor de contact , care permite atat lupta la sol cat si cea din picioare. 

 

Claire a castigat meciul in prima repriza, in mai putin de 3 minute, impotriva unei adversare mult mai experimentate, printr-o tehnica articulara (numita ”americana”) , precedata de ducerea rapida la sol a adversarei si o ploaie de lovituri distrugatoare!

 

Antrenorii si sportivii care au lucrat cu CLAIRE au declarat ca aceasta este una din cele mai placute, dedicate, muncitoare si serioase persoane , atat din punct de vedere sportiv cat si uman!

 

De-a lungul sederii ei in Romania, CLAIRE HENRY a reusit sa rupa bariere ale sportului si mentalitatii fiind una din primele femei care au reprezentat Romania in competitii internationale de Brazilian Jiu Jitsu, de asemenea este una din primele femei care au sustinut un meci oficial de MMA feminin, transmis de o televiziune nationala, deschizand noi drumuri si insufland incredere aspirantilor la gloria competitionala.

 

De-a lungul sederii ei la Cluj, CLAIRE a reprezentat Romania in mai multe competitii internationale de Jiu Jitsu Brazilian, castigand  numeroase titluri, cele mai semnificative fiind cele doua medalii de aur obtinute anul acesta la europenele din Lisabona. 

 

In urma rezultatelor exceptionale obtinute, a fost cotata numarul 1 mondial de catre IBJJF(Federatia Internationala de Jiu Jitsu Brazilian) in cadrul categoriilor “Blue, Master 1, Medium” si “Blue, Master 1, Open”, premiera absoluta pentru Romania.

 

CLAIRE HENRY este ofiter in Corpul Marin al Statelor Unite si este studenta in Cluj-Napoca. De 2 ani se antreneaza si preda la Centrul de Arte Martiale TENGU Cluj sub conducerea maestrului LACZKO LEVENTE, perfectionandu-si tehnica de lupta la sol in Bucuresti sub indrumareal lui TUDOR MIHAITA (presedinte Absoluto BJJ).

Comentarii Facebook