Naționala României a câștigat Campionatul Europeană de Rugby


Naționala României a câștigat ediția din 2017 a Rugby Europe Championship, ediția 2017, fosta Cupă Europeană a Națiunilor, în urma victoriei de ieri ,cu 8-7 în fața Georgiei, la București. Asta după ce forul continental, Rugby Europe, declarase inițial învingătoare formația Georgiei.

Totuși, Rugby Europe a postat pe site-ul său un comunicat de presă care lămurește această situație: „În urma victoriei României de la București, clasamentul de pe site s-a actualizat automat, făcându-se o greșeală tehnică cu consecințe uriașe – trofeul a fost oferit Georgiei la stadion. Noile reguli ale competiției spun că dacă două sau mai multe echipe au același număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa care are cele mai multe puncte marcate în meciurile directe, iar cum competiția s-a desfășurat într-o singură manșă, echipa cel mai bine clasată este cea care a câștigat meciul direct. Deci România a fost anunțata oficial „Campioana 2017″ datorită victoriei împotriva Georgiei”.

De asemenea, Rugby Europe își cere scuze fanilor, jucătorilor și celor două țări din cauza confuziei făcute în clasament și în momentul decernării trofeului, potrivit realitatea.net.

Astfel, România câștigă, după șapte ani, atât trofeul Rugby Europe Championship, cât și Cupa Antim Ivireanu.

România termină pe primul loc ediția din acest an a competiei, cu 19 puncte, urmată de Georgia, cu același punctaj, și de Spania cu 13 puncte.

Comentarii Facebook