Mitică Dragomir, condamnat la 7 ani de închisoare! A fost obligat să plătească despăgubiri



Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în urma deciziei de joi a Tribunalului București, într-un dosar în careeste acuzat de evaziune fiscală și delapidare în legătură cu vânzarea drepturilor de televiziune.

Instanța a decis obligarea lui Dumitru Dragomir la plata de despăgubiri de peste 1,3 milioane lei în solidar cu alți doi inculpați, precum și la plata a peste 12, 1 milioane lei în solidar aceștia dar și cu LPF. De asemenea, Tribunalul București a menținut toate sechestrele și măsurile asiguratorii luate în cauză, potrivit Agerpres.

Totuși, decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Mitică Dragomir a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani — infracțiuni ce ar fi avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Alte 42 de persoane au fost trimise în judecată alături de fostul șef al LPF, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Comentarii Facebook