Mesaj DUR al antrenorului croat pentru politicieni: Nu aveți ce căuta în vestiar. Nu purtaţi tricouri cu însemnele naţionalei

 

Croaţia este pe locul doi în lume, după finala jucată la Campionatul Mondial, dar politicienii din această țară nu se ridică la acest nivel, le-a transmis anytrenorul echipei Zlatko Dalic.

 

Parlamentarii şi preşedinta Kolinda Grabar-Kitarovic s-au afişat în tricourile echipei naţionale pe parcursul turneului, fapt care l-a scârbit pe selecţionerul Zlatko Dalic și l-a determinat să scrie o scrisoare dură.

 

Cupa Mondială din Rusia ne-a arătat că, în lumea fotbalului, toţi avem şanse egale. O generaţie talentată, cu jucători talentaţi care muncesc din greu pot să reuşească. Această generaţie de fotbalişti a reuşit să demonstreze că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de ţara din care provine, buget sau felul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situaţiei dificile în care se află Croaţia. Suntem cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, guvernată de oameni consideraţi ca fiind membri ai unei organizaţii criminale. Croaţia este ţara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani. Astăzi, în Croaţia, mulţi oameni nu reuşesc să-şi acopere nevoile de bază, tinerii nu pot să-şi plătească educaţia, sistemul sanitar este la pământ iar cel juridic este corupt şi îi protejează pe cei de sus.

 

Le cer politicienilor şi tuturor reprezentanţilor autorităţilor care au dus poporul spre mizerie şi disperare să stea departe de echipa naţională. Nu sunteţi bineveniţi la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să vă strângem mâna. Sunteţi cei care aţi făcut Croaţia una din cele mai sărace ţări din Europa. V-aţi făcut vouă viaţa mai bună, şi aţi creat condiţii imposibile de viaţă în Croaţia. Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deşi Croaţia are mai mult de 1.000 de kilometri de plajă. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinţii lor, şomeri, nu au ce să le dea de mâncare.

 

Cei care din cauza cărora se petrec asemenea lucruri la noi în ţară nu sunt bineveniţi în vestiar. Vă rog să ne respectaţi decizia şi să nu purtaţi tricouri cu însemnele naţionalei şi să nu vă folosiţi de succesul nostru ca să vă promovaţi imaginea, pentru că nu faceţi decât să luaţi din meritele noastre.

 

Informăm publicul că toţi fotbaliştii (n.r. - fotbaliştii croaţi) vor dona toţi banii unei fundaţii speciale pentru copiii din Croaţia, fundaţie ce va finanţa vacanţele pentru copiii croaţi, care nu au văzut niciodată Marea Adriatică . Membrii echipei naţionale sunt alături de poporul croat. Vom face tot ce ne stă în putinţă ca să-i ajutăm pe oameni, dincolo de victoriile pe care le obţinem. Toţi copiii croaţi vor avea oportunitatea să petreacă cel puţin 7 zile pe coasta Croaţiei. Măcar atât putem face pentru cei mai vulnerabili.

 

Răspândiţi-mi mesajul şi veniţi la recepţie, luni, la Zagreb

 

Ovaţii poporului croat

 

Cu gânduri bune

 

Zlatko Dalic, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Croaţiei”, a fost mesajul lui Dalic.

Comentarii Facebook