Medic: Patrick Ekeng a murit cu zile. Putea fi salvat

 

Fotbalistul de la Dinamo, care a murit pe terenul de fotbal, putea fi salvat a spus medicul Gabriel Chiţoiu, care l-a preluat la Spitalul Floreasca.

 

Gabriel Chiţoiu a povestit că a reuşit să-i repornească inima lui Patrick Ekeng după 30 de minute, însă miracolul a durat doar câteva momente.

 

”Ceea ce se ştie şi este elementar pentru toţi cei care au absolvit o facultate de medicină, este că o asltfel de fibrilaţie ventriculară trebuie ca să o salvezi în primele 3-4-5 minute”, a spus Gabriel Tatu Chiţoiu, medic primar cardiolog la Spitalul Floreasca, pentru Antena 3.

 

Patrick Ekeng a fost preluat de pe gazon după mai bine de trei minute din momentul în care s-a prăbuşit pe teren. Nimeni nu i-a făcut masaj cardiac, iar ambulanţa care asigura serviciile medicale la meci nu avea echipamentul de resuscitare.

 

”Singura soluţie ca să o opreşti este să dai un şoc pacientului respectiv. Trebuie să vină defibrilatorul la tine, nu să fugi tu la defibrilator”, a adăugat medicul Gabriel Chiţoiu.

 

”Din păcate, în momentul în care am obţinut acest ritm la care speram, a fost la distanţă mare de apariţia stopului cardiac, timp în care pacientul intră în acidoză, care practic paralizează corpulă”, a mai explicat medicul cardiolog.

Comentarii Facebook