Image 1 of 6

Sport

Marile campioane Nadia Comăneci și Andreea Răducan, la Cluj. Ce spun despre Campionatele Europene de Gimnastică FOTO/VIDEO

  
  

Clujul organizează, în aceste zile, Campionatele Europene de Gimnastică, iar cu această ocazie, unele dintre cele mai mari nume ale sportului românesc au venit în oraș.

Printre acestea se numără și probabil cea mai cunoscută sportivă din istoria României, Nadia Comăneci, dar și multipla campioană mondială la gimnastică Andreea Răducan.

Cele două foste sportive, dar și celebrul antrenor Octavian Bellu, au vorbit despre semnificația organizării unei astfel de competiții în România, în cadrul unei conferințe de presă susținută la NTT Data, unul dintre sponsorii competiției.

Este o mare bucurie pentru mine să fiu la Cluj-Napoca. Spre deosebire de colegii mei, eu vin destul de des la Cluj, deoarece soțul meu este de aici, așa că mă simt ca acasă...Este un oraș minunat care găzduiește un eveniment, care reprezintă de fapt o sărbătoare a gimnasticii, dacă vreți, a gimnasticii europene, dar mai ales a gimnasticii românești. Cred că este un punct important prin care putem să restartăm gimnastica românească, să ne dăm seama că nu avem voie să oprim motoarele, iar dacă este dificil, lucrurile s-au schimbat și au evoluat pentru toată lumea. Chiar vorbeam cu Nadia, acum ceva vreme, și îi spuneam că gimnastica e la fel de grea sau la fel de ușoară peste tot în lume, așa încât sper să ne regăsim și noi puterea și curajul de a merge mai departe”, a declarat Andreea Răducan.

Nadia Comăneci a vorbit despre importanța pe care o au Campionatele Europene de Gimnastică pentru ea, reamintindu-și de momentul în care a devenit pentru prima dată campioană europeană.

Toată lumea vorbește despte Olimpiada de la Montreal, dar la Europenele din 1975, de la Skien, am câștigat pentru prima dată cupa accea Challenge,care a fost creată în 1957 în România, care după ce am coborât de pe scenă mi-au luat-o și mi-au dat o cupă mică. Copil fiind, nu am înțeles de ce mi-au luat-o pe cea mare și mi-au dat alta mai mică, apoi mi-au explicat că trebuie să câștigi de trei consecutiv și apoi ți-o vom da pe cea mare. Astfel, m-am motivat și am reușit să fac acest lucru în 77-79, iar această cupă Challenge a revenit în România”, a declarat Nadia Comăneci.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică se desfășoară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, până în data de 23 aprilie.


20-4-2017, 14:44
149 vizualizări
2 comentarii
roman22-4-2017, 6:42
Tot respectul pentru Raducan , dar nu o poti pune alaturi de Nadia nici macar intr-un titlu de articol . Comaneci ramane unica .
ANDREEA DOPAN21-4-2017, 2:09
CE CAMPIOANA-I RADUCAN CA AU EXCLUS-O PENTRU DOPAJ...SAU PE LA NOI INCA NU S-A AUZIT, NU CONTEAZA ?..

Cele mai citite ştiri din Sport

2111 vizualizări
23-6-2017, 15:10
Cum și-a cerut un suporter de la U Cluj iubita de soție - FOTO» Vezi tot
537 vizualizări
23-6-2017, 17:52
Decizia surpriză a Simonei Halep, înaintea turneului de la Eastbourne » Vezi tot
179 vizualizări
23-6-2017, 12:34
Vlad Moldoveanu, unul dintre baschetbaliștii de top de la U-BT Cluj pleacă de la echipă. Vezi cine îi va lua locul» Vezi tot
71 vizualizări
23-6-2017, 14:53
Vlad Moldoveanu pleacă de la U Banca Transilvania. Kariniauskas rămâne, iar echipa se întărește cu Željko Šakić» Vezi tot
15 vizualizări
20-6-2017, 9:33
C.S Politehnica Cluj, revelatia acestui sezon la Oina» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca