Lucian Bute, criticat dur de primul său antrenor: ”Vrea să își rotunjească veniturile”


Felix Păun, primul antrenor al pugilistului român Lucian Bute, consideră că acesta nu are șanse de a câștiga meciul împotriva lui Jean Pascal, reprogramat pentru 7 decembrie, și că de fapt scopul sportivului este de a primi bursa de două milioane de dolari.

Bute a fost nevoit să amâne lupta împotriva canadianului până în luna decembrie sau cel mai târziu în ianuarie 2014, pentru a se putea recupera după operația suferită în urma unei accidentări. Potrivit sportivului, el ar fi avut fragmente de os în zona pumnului, ceea ce a dus la această operaţie.

Antrenorul Felix Păun, omul care l-a descoperit pe Lucian Bute este de părere că acea operație înseamnă sfârșitul carierei sportivului român.

"Eu cred că se poate retrage liniştit după ce i s-a întâmplat. Dacă el spune că meciul cu Pascal va avea loc pe 7 decembrie, înseamnă că nu a avut nimic la mână. Pentru că la o accidentare atât de serioasă, cum a spus, cu fragmente de oase, este imposibil să îţi revii în şase luni. Ai nevoie de şase luni de recuperare fără antrenamente şi după aceea încă jumătate de an ai nevoie de antrenamente serioase, meciuri cu sparring. Nu ai cum să loveşti din nou cu aceeaşi putere. Dacă a fost atât de grav cum spune Lucian, în boxul profesionist este final de carieră. Şi nu o spun cu răutate, aşa au procedat majoritatea boxerilor care au avut asemenea probleme. Din reflex va dori să îşi protejeze acel braţ, or, într-o luptă cu Pascal, nu poţi să faci asta. Dacă Pascal era considerat favorit înaintea meciului, vă daţi seama cum este acum, după ce Lucian s-a operat", a declarat, pentru Ring, cel care l-a descoperit pe Bute, Felix Păun.

Antrenorul este de părere că Bute are alte scopuri în minte.

"Repet, dacă au fost fragmente de oase, niciun boxer nu-şi mai poate reveni vreodată la capacitatea şi forţa de dinainte. Te poţi reaccidenta foarte uşor şi la antrenamente. Acea mână este foarte sensibilă, orice pumn în sac sau într-un adversar dat mai cu forţă este aproape sigur recidivă. Te dor articulaţiile când eşti sănătos, darămite după o operaţie. Chiar Lucian a dat de înţeles că organismul poate ceda şi se poate retrage. Eu ştiu cum gândeşte el: va trage cu dinţii să mai facă un meci pentru a lua bursa, apoi se va retrage. Să îşi rotunjească veniturile, două milioane de dolari este o sumă importantă, bani pe care mulţi boxeri nu-i câştigă în toată cariera. Când simt că viitorul nu sună bine, asta fac toţi boxerii. Niciodată vreun pugilist nu a mai fost campion după o astfel de accidentare. Adevărul, cât de grav a fost, doar el îl cunoaşte. Nu mai ai însă cum să faci performanţă. Te gândeşti doar cum să mai iei nişte bani şi să pleci", a încheiat antrenorul din Pechea.

Comentarii Facebook