LPF amendată pentru modul în care a vândut drepturile de televizare pentru Liga I



Liga Profesionistă de Fotbalș a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru modul în care a a gestionat vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din liga I, în perioada 2011-2014.

Astfel, LPF a primit o amendă de 185.664 lei.


Consiliul Concurenţei a considerat că LPF n-a vîndut corect drepturile de televiziune ale pachetelor 3,4,5,6,7 şi 9, licitaţiile nefiind deschise, transparente şi nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi, scrie Gsp.ro.

Într-un comunicat emis de CC se mai arată şi faptul că Liga a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, deşi angajamentele asumate trebuiau să fie cu titlu neexclusiv.

"Este pentru prima dată cînd aplicăm amenzi pentru nerespectarea angajamentelor. Scopul finalizării unei investigaţii prin acceptarea unor angajamente este restabilirea rapidă a mediului concurenţial.

Formularea de angajamente este o iniţiativă a companiilor implicate şi orice modificare ulterioară a acestora sau a modului de aplicare se face doar în urma unei decizii a autorităţii de concurenţă", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Comentarii Facebook