Sport

Jucătorul U-BT, Giordan Watson, a devenit cetățean român

   

Jucătorul U-BT, Giordan Watson, a depus jurământul și a devenit cetățean român.

 

Ceremonia a avut loc vineri dimineața la București, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, fiind prezidată de către vicepreședintele Autorității, Cezar Stancu. Au participat, în calitate de invitați, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun și secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin-Răzvan Butuza. 

 

Giordan Watson a spus că se simte bine și că este ”fericit pentru că a primit cetățenia română! Îmi place țara, am mulți prieteni aici. Sunt onorat, pentru mine este un privilegiu pentru că sunt de mulți ani în România, am avut multe reușite aici din punct de vedere baschetbalistic și sper să am și în continuare la fel de mult succes și de acum încolo, ca cetățean român. A fost bine la depunerea jurământului, eu înțeleg destule cuvinte în limba română, dar îmi este mai greu să vorbesc”.

 

Mircea Cristescu, vicepreședintele U-BT Cluj-Napoca, a spus că se bucură și că ”este un moment fericit pentru Giordan Watson, dar și pentru clubul nostru, care, probabil în maximum o lună, va putea să beneficieze de aportul lui ca și jucător român în întrecerea internă. De asemeneea, mă bucur foarte mult și pentru că va putea să ne reprezinte în calificările pentru World Cup, care vor începe în luna noiembrie. El se alătură jucătorilor români pe care îi avem, naturalizați și autohtoni, speram că, cu acest nucleu și cu jucătorii străini, vom evolua cât mai bine în întrecerile interne și că vom ajunge cât mai departe în Europe Cup. De ce nu, chiar în Final Four, chiar dacă acolo Watson nu va fi considerat autohton”.

 

Până când Giordan Watson va primi actele, el va evolua și în Liga Națională ca jucător străin. 

6-10-2017, 15:58
146 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Sport

17 vizualizări
4-8-2010, 17:47
Traore a strigat la Mandorlini in vestiar: "M-ai umilit!"» Vezi tot
13 vizualizări
14-10-2012, 16:55
Jucătorii Stelei, morți de beți. Ștefan Nikolici şi Gabi Matei au vomitat într-un taxi. Costea a urinat pe gardul unei biserici - VIDEO» Vezi tot
9 vizualizări
21-2-2018, 23:24
Șefa Gimnasticii din România, Andreea Răducan, e în scandal cu Marian Drăgulescu pe tema indemnizaţiilor» Vezi tot
9 vizualizări
21-2-2018, 23:43
Adrian Mutu a dezvăluit motivul pentru care Ianis Hagi a revenit de la Fiorentina» Vezi tot
7 vizualizări
8-2-2018, 23:33
Simona Halep, păzită de Kevin Costner de Cluj, un luptător MMA - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?