banner-castane 160-600_4.jpg

Sport

Jucătorul U-BT, Giordan Watson, a devenit cetățean român

   

Jucătorul U-BT, Giordan Watson, a depus jurământul și a devenit cetățean român.

 

Ceremonia a avut loc vineri dimineața la București, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, fiind prezidată de către vicepreședintele Autorității, Cezar Stancu. Au participat, în calitate de invitați, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun și secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin-Răzvan Butuza. 

 

Giordan Watson a spus că se simte bine și că este ”fericit pentru că a primit cetățenia română! Îmi place țara, am mulți prieteni aici. Sunt onorat, pentru mine este un privilegiu pentru că sunt de mulți ani în România, am avut multe reușite aici din punct de vedere baschetbalistic și sper să am și în continuare la fel de mult succes și de acum încolo, ca cetățean român. A fost bine la depunerea jurământului, eu înțeleg destule cuvinte în limba română, dar îmi este mai greu să vorbesc”.

 

Mircea Cristescu, vicepreședintele U-BT Cluj-Napoca, a spus că se bucură și că ”este un moment fericit pentru Giordan Watson, dar și pentru clubul nostru, care, probabil în maximum o lună, va putea să beneficieze de aportul lui ca și jucător român în întrecerea internă. De asemeneea, mă bucur foarte mult și pentru că va putea să ne reprezinte în calificările pentru World Cup, care vor începe în luna noiembrie. El se alătură jucătorilor români pe care îi avem, naturalizați și autohtoni, speram că, cu acest nucleu și cu jucătorii străini, vom evolua cât mai bine în întrecerile interne și că vom ajunge cât mai departe în Europe Cup. De ce nu, chiar în Final Four, chiar dacă acolo Watson nu va fi considerat autohton”.

 

Până când Giordan Watson va primi actele, el va evolua și în Liga Națională ca jucător străin. 

6-10-2017, 15:58
1068 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Sport

27 vizualizări
14-10-2017, 17:10
Irina Begu, în finala de dublu la turneul de la Tianjin» Vezi tot
27 vizualizări
13-10-2017, 17:45
Branko Cuic a ajuns noul Director Executiv Sportiv al ACS U-BT Cluj-Napoca» Vezi tot
15 vizualizări
5-9-2014, 9:33
Bianca Borz e printre cele mai sexy clujence! Și-a deschis o pagină de Facebook, unde promovează sportul - FOTO» Vezi tot
15 vizualizări
7-10-2012, 23:32
Cadu îl face praf pe Ioan Andone cu o declarație» Vezi tot
7 vizualizări
11-10-2017, 16:59
UEFA a anunțat cele patru divizii din Liga Națiunilor. Vezi unde a fost repartizată România» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?