Jucătorii ”U” Cluj, despre importanța echipei: ”Tricoul Universităţii înseamnă o mare responsabilitate”



Andreas Calcan şi Lorant Kovacs, doi dintre jucătorii tineri ai Universității Cluj, au vorbit, într-un interviu pentru site-ul oficial al echipei, despre importanța clubului și despre decizia de a rămâne la Cluj.

Cei doi și-au prelungit de curând contractele cu patru, respectiv trei ani.

Aţi semnat amândoi prelungirea contractelor. Cum aţi primit această veste?

Calcan: Am vrut să rămân aici, la clubul la care am debutat în Liga I, la clubul care m-a format pe finalul junioratului, şi mă bucur că mi s-a îndeplinit dorinţa. Obiectivul meu e să joc cât mai mult, să-mi ajut colegii, şi să urcăm cât mai mult în clasament.

Kovacs: E foarte important pentru mine să ştiu că pot juca la „U” mulţi ani de acum încolo. Acum e responsabilitatea mea, una mare, să mă impun, să-i mulţumesc pe antrenori şi pe suporteri. Sper să reuşesc să fac jocuri bune, iar echipa să crească şi să ajungă să se bată pentru primele locuri.

Eraţi juniori când aţi venit la „U”. În cât timp speraţi că veţi ajunge să jucaţi la echipa mare?

Calcan: Pentru mine a fost un pas mare în carieră. Ardealul e şcoală de fotbal, „U” e un club mare, un brand al Transilvaniei, aşa că am simţit încă din prima zi cât de important e acest transfer. Speram să cresc cât mai mult şi să ajung repede să joc la prima echipă.

Kovacs: A fost un uriaş salt pentru mine. Să vii să joci la „U” Cluj e ceva extraordinar pentru orice tânăr jucător, pentru orice ardelean. Aşa că am sperat din prima zi că voi ajunge să debutez la prima echipă, iată că până la urmă am reuşit să-mi îndeplinesc acest vis.

Care dintre jucătorii care evoluau în acel moment pentru „U” se numărau printre favoriţii voştri?

Calcan: Ooo, era echipă foarte puternică atunci. Dacă ar fi să enumăr doar câţiva i-aş menţiona pe Claudiu Niculescu, Adrian Cristea sau Gabriel Boştină.

Kovas: Eu l-aş pune şi pe Alex Păcurar, unul dintre jucătorii mei preferaţi.

Cum a fost primul vostru meci la prima echipă?

Calcan: Aici îmi piere zâmbetul (râde). Chiar nu am amintiri deloc plăcute, am pierdut 0-6 la Dinamo

Kovacs: La mine e exact opusul, o amintire senzaţională. Am jucat titular în Giuleşti, o repriză, când am învins pe Rapid cu 4-1

La echipă au venit mai mulţi jucători în această vară, nucleul s-a întărit. Cum vedeţi voi lotul din sezonul care stă să înceapă?

Calcan: Cred că ne vor ajuta mult, au adus calitate. Toţi pot fi jucători determinanţi pentru echipă.

Kovacs: Suntem un grup puternic şi echilibrat, în acelaşi timp. Cred că cei care au venit adus un plus de valoare. Pentru noi, cei mai tineri, e important că avem de unde să mai „furăm” trucurile fotbaliştilor.

Dacă ar fi să le daţi un sfat copiilor care vor să înceapă fotbalul la Universitatea, ce le-aţi spune?

Calcan: Să fie perseverenţi, să muncească şi să fie serioşi. Şi că tricoul Universităţii înseamnă o mare responsabilitate, chiar dacă îl îmbraci la 10 ani sau la 30.

Kovacs: Să tragă tare şi să nu păcălească fotbalul. Şi să nu uite că „U” Cluj e unul dintre puţinele cluburi din România care dă şansa jucătorilor formaţi aici să ajungă să joace la prima echipă.

Şi, bineînţeles, nu putem încheia fără să vorbim despre modelel voastre ca fotbalişti, dintre starurile internaţionale.

Calcan: Ronaldinho e în capul listei. Nici nu poate fi altfel.

Kovacs: Ce Ronaldinho?! Iniesta şi Xavi sunt doi jucători magnifici, extrem de inteligenţi, care pot dicta ritmul în fotbalul de acum.

Comentarii Facebook