Ion Țiriac o laudă pe Simona Halep: ”A făcut un pas enorm înainte”




Simona Halep ar putea deveni cea mai bine cotată jucătoare de tenis din istoria României, după calificarea în semifinalele Indian Wells, unde o va întâlni pe Agnieszka Radwnska.

Fostul tenismen Ion Țiriac s-a declarat impresionat de performanțele româncei și este de părere că aceasta ar putea câștiga chiar și un Grand Slam.eu de Grand Slam.

"Este Halep pregătită să câştige un Grand Slam, probabil că da, nu ştiu dacă acum, e poate prea devreme. Poate să câştige un Grand Slam, însă ar trebui să aibă pe lângă ea pe cineva care ştie mai mult tenis decât ea, asta e una, şi în al doilea rând să o aşeze în teren exact cum trebuie să stea, fără să-i fie frică sau fără să-şi schimbe poziţia în teren când situaţia devine grea", a afirmat Țiriac, potrivit Digi Sport.

Afaceristul a vorbit și despre secretul care a condus-o pe Halep la progresul său formidabil.

"Miercuri m-am uitat la Halep. Nu am mai văzut-o din mai când a jucat semifinală la Roma contra Serenei Williams. Halep a făcut un pas enorm înainte, se aşează mult mai bine în terenul de tenis. Adică geometria în cum se aşează acum îi permite să lovească mingea mult mai repede decât înainte. Iar mingea revine la adversară cu jumătate de secundă mai repede, pentru că stă mult aproape de linia de fund sau chiar înăuntru. Pentru această raţiune îşi pune în dificultate orice adversară", a mai spus Țiriac.

Ion Țiriac este de părere că Simona Halep nu trebuie neapărat să fie agresivă pe teren pentru a continua seria rezultatelor pozitive.

"Agresiv este un cuvânt greu să-l cuantifici în tenis. Ce înseamnă agresivitate, înseamnă că dai mai tare? Nu e necesar, iar Halep nu este nici Serena Williams nici Venus Williams, nu e nici Şarapova. Atunci, ca să compenseze cei 20 cm care eventual îi au celelalte în plus, ea stă mai aproape, loveşte mingea mai repede şi poate să judece mai bine punctul. Dacă îşi menţine teritoriul, asta e vital, pentru că din când în când mai uită şi mai rămâne 1-2 m în spate şi imediat pierde punctul, e matematică treaba asta", a mai precizat fostul tenismen.

Comentarii Facebook