Impresionant! Un atlet cu ambele picioare amputate, calificat in semifinale la Mondialul din Coreea de Sud FOTO


"Blade Runner", un atlet cu ambele picioare amputate, este primul sportiv care a concurat alaturi de alti atleti perfect sanatosi la un campionat mondial.

Oscar Pistorius, campion in intrecerile paralimpice, s-a calificat in semifinala cursei de 400 de metri de la Campionatul Mondial de Atletism de la Daegu, South Korea.

Cunoscut sub numele de "Blade Runner", datorita protezelor sale din fibra de carbon, Oscar Pistorius a facut senzatie pe pista alaturi de atletii perfect sanatosi.

Sud-africanul, primul atlet cu picioarele amputate care a concurat intr-o competie oficiala din afara jocurilor paralimpice, a obtinut timpul de 45.39 secunde.

Alergatorul a terminat cursa cu un timp mai slab cu 0,1 secunde fata de castigatorul Chris Brown, in timp ce pe locul doi s-a clasat Martyn Rooney.

"A fost o mare sansa pentru mine sa alerg in aceasta cursa. Asta este telul pe care il am de multi, multi ani. Nu ma simt ca un deschizator de drumuri, dar sunt foarte mandru sa fiu in aceasta pozitie. Sper sa mai pot sa scriu cateva capitole din aceasta poveste. Sunt inca tanar", a spus detinatorul a patru titluri in intrecerile Paralimpice, citat de Daily Mail.

Oscar Pistorius a avut ambele picioare amputate mai jos de genunchi cand avea 11 luni.

Comentarii Facebook