HANDBAL: Junioarele s-au calificat la Europene, după turneul de la Turda

 

Nationala sub 17 ani a Romaniei s-a calificat en-fanfare la turneul final al Campionatului European 2015, dupa ce a invins aseara, la Turda, in meciul decisiv reprezentativa Turciei, scor 37-21.

 

Cea mai buna marcatoare a partidei a fost Alexandra Muntean (CNE Rm.Valcea), autoare a 10 goluri. Ea a castigat de altfel si titlul de golghetera a turneului de calificare de la Turda cu 17 reusite in total.

 

In primul meci din grupe, generatia antrenata de legendarele Mariana Tarca si Luminita Hutupan a invins Finlanda, scor 30-22.

 

Cu doua victorii, tricolorele au obtinut astfel biletele pentru Campionatul European, care se va desfasura la Skopje (Macedonia), in luna august. In urma cu un an, nationala sub 18 ani a Romaniei castiga in Macedonia titlul mondial. 

 

Golghetera all-time a nationalei Romaniei, Mariana Tarca prevede un viitor de aur Generatiei pui de dac, asa cum a fost ea intitulata de FR Handbal. 

 

”Cu multa munca, o parte dintre aceste fete vor deveni campioanele de maine. Sunt convinsa ca in 2-3 ani, unele vor ajunge in nationala de senioare. Daca va exista rabdare, Romania poate construi o noua generatie care sa castige medalii la Jocurile Olimpice si la Campionatele Mondiale”, a declarat Mariana Tarca.

Comentarii Facebook