Halterofilii români de la Jocurile Olimpice, acuzați de dopaj de antrenorul lotului Germaniei



Antrenorul lotului olimpic de haltere al Germaniei, Oliver Caruso, a acuzat mai multe țări est-europene, printre care și România, că ar fi recurs la dopajul sistematic al halterofililor lor, iar autoritățile au închis ochii, scrie Agerpres.

"Pe lângă Rusia și Bulgaria (ai cărei halterofili au fost excluși de la actuala ediție a JO — n. red.), mai multe țări au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, România și Ucraina ar fi trebui la rândul lor excluse", a declarat Caruso într-un interviu publicat joi de cotidianul german Bild.

"Aceste țări ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii", a mai acuzat antrenorul german.

În cadrul interviului, Caruso a mai citat Azerbaidjanul, ajungând la un total de șapte state din fosta Uniune Sovietică, plus România.

"Sistemul este bolnav. Întregul sistem este corupt. Există, cu siguranță, cineva care acoperă toate astea. Știu cum funcționează. Un antrenor străin mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizați atunci când urmează să aibă loc controalele antidoping", a mai spus Oliver Caruso.

"Comitetul Internațional Olimpic ar fi trebui să spună: Kazahstanul, 27 de cazuri de dopaj începând din 2012? Afară! Belarus, 14 cazuri? Ați trișat sistematic, afară! În loc de asta, le-au dat liniștit dreptul de a participa. Înaintea Jocurilor, Kazahstanul și Belarus ar fi trebuit suspendate un an. Se va face asta, însă după Jocuri", a mai continuat antrenorul, citând cifrele aflate în posesia sa.

Comentarii Facebook