Halep s-a calificat în optimile turneului de la Washington: Nu a fost ușor



Simona Halep a reușit calificarea în optimile de finală ale turneului de tenis de la Washington, după ce a învins-o pe Sloan Stephens.

Principala favorită a turneului a avut emoţii doar în primul set în duelul jucătoarelor beneficiare de wildcard la întrecerea din capitala Americii.

"Mă bucur că am reuşit să câştig, nu a fost un meci uşor. Sloane Stephens este, mereu, o adversară dificilă. Mă bucur de prima mea prezenţă aici, la Washington. Şi mă bucur şi de căldură - deşi nu este uşor, dar e ok", a declarat Simona la finalul meciului cu Sloane Stephens pentru Tennis Channel, conform Mediafax.

Stephens a rezistat doar în primul set al meciului, din cauza evoluției nu foarte bune a Simonei.

"Nu a fost simplu în primul set, pentru că nu am avut deloc ritm. Ea reuşea câteva lovituri bune, apoi rata alte câteva. În primul set nu am putut găsi cadenţa necesară. Dar apoi, în setul doi, a fost mult mai bine. Întotdeauna atunci când câştig un prim set strâns, mă concentrez foarte bine pentru primele game-uri din manşa următoare. Iar dacă le câştig, atunci lucrurile devin mult mai simple. Dar, în acelaşi timp, la nivelul ăsta, până nu ai câştigat ultimul punct nu poţi spune niciodată că meciul este încheiat", a mai spus românca

"Astăzi, l-am întrebat pe Darren cum ar trebui să returnez. Pentru că nu reuşeam să returnez! Am avut atâtea mingi de break (n.r. - 8 în primul set, dintre care doar una valorificată). El mi-a spus să stau acolo şi să îmi folosesc picioarele. A fost bine. Am făcut asta şi am reuşit să iau câteva break-uri în setul doi. Nu sunt un mare fan al on-court coaching-ului, dar îl folosesc. Prefer să fiu acolo singură, la fel cum prefer ca şi adversarele mele să fie tot singure. Îmi place să ne batem doar cu forţa noastră, din ziua respectivă. Dar intervenţiile lui Darren mă ajută de fiecare dată.", a mai spus Simona.

Halep şi-a asigurat astfel prezenţa în optimile de finală ale turneului de la Washington, după victoria în două seturi, 7-6(3), 6-0, în meciul cu Sloane Stephens.

Comentarii Facebook