Halep este numărul 1 mondial, în tenis. A câștigat și joacă finala de la Beijing

 

Simona Halep a învins-o pe Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4, și a devenit numărul 1 mondial.

 

Simona nu a avut probleme cu Jelena Ostapenko, cea care a învins-o în finala de la Roland Garros. Românca trebuie acum să se concentreze pe finala de la China Open, unde va juca cu învingătoarea meciului dintre Petra Kvitova și Caroline Garcia. 

 

Simona Halep este numărul 1 mondial! Până la urmă a venit şi ziua mult aşteptată, această zi de 7 octombrie 2017, care va rămâne în istoria sportului românesc. Jelena Ostepanko s-a opus româncei să urce pe locul 1 la Roland Garros, tot după un meci cu letona, Simona devine lider mondial. 

 

Organizatorii turneului de la Beijing i-au făcut o surpriză fantastică Simonei Halep și au așteptat-o după meci cu un număr 1 mare, din trandafiri. ”Este ziua mea specială”, a declarat Simona, vizibil emoționată, și le-a mulțumit familiei și echipei sale pentru sprijin.

 

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA, scrie realitatea.net.

 

 

 

 

Comentarii Facebook